Komedija ‘She Came to Me’ otvara Berlinale

Romantična komedija She Came to Me redateljice Rebecce Miller otvorit će 16. veljače Berlinski filmski festival.

Nadolazeći Berlinale 2023. otvorit će američka komedija She Came to Me (Došla je k meni) redateljice Rebecce Miller s Peterom Dinklageom i Anne Hathaway u glavnim ulogama.

Uz Anne Hathaway i Petera Dinklagea uloge u romantičnoj komediji tumače i Marisa Tomei, Joanna Kulig i Brian d’Arcy James. Radnja filma smještena je u New York, a prati skladatelja koji pokušava završiti operu koja bi simbolizirala njegov veliko povratak. Međutim, suočen s kreativnom blokadom na nagovor supruge kreće u „potjeru za inspiracijom“ koja mu nosi puno stvari koje nije očekivao.

Peter Dinklage u filmu She Came To Me (Foto: Protagonist Pictures)

Vodstvo Berlinalea najavilo je i da će ekipa filma biti prisutna na projekciji.

Ovaj film je magična oda slobodi izraza

„Veoma nam je drago što festival otvaramo ovom neodoljivom komedijom koja se bazira na svakodnevnim borbama zapadnog društva. Likovi koje je osmislila Rebecca Miller i koje su oživjeli fantastični glumci, odabrali su da prate svoju inspiraciju umjesto da se podvrgnu diktaturama društva. Ovaj film je magična oda slobodi izraza“, izjavili su direktori festivala Mariëtte Rissenbeek i Carlo Chatrian.

Berlin voli redateljicu Rebeccu Miller

Redateljica i scenaristica Rebecca Miller posljednji je put na Berlinaleu prikazivala svoj film Maggie’s Plan 2016. godine. Prije toga je 2009. u natjecateljskom programu prikazan njen film Privatni životi Pippe Lee.

Najbolji film na Berlinalu dobiva – Zlatnog medvjeda (Foto: DenisMakarenko/Depositphotos.com)

Uz Cannes i Veneciju, Berlinale je jedan od vodećih filmskih festivala. Održava se od 16. do 26. veljače, ponovno bez pandemijskih ograničenja.

Film otvaranja nije u konkurenciji za nagrade, a popis filmova koji će biti u konkurenciji organizatori će objaviti 23. siječnja.

O autoru

O autoru