Adrenalinska zabava u ritmu goleme ljuljačke

Sve popularnija zabava na Baliju turiste vraća u – djetinjstvo. Svi žele svoju fotografiju s ljuljačke, no ne obične, već one divovske koja posjetitelja odvede na vožnju među palmine krošnje i iznad rižinih polja.

Još uvijek traju rasprave kada i gdje se pojavila prva golema ljuljačka na Baliju, no nema sumnje da se njihova popularnost proširila poput plamena. Danas ima više od deset mjesta gdje turisti mogu dobiti adrenalinski nalet, ali i spektakularne fotografije za dijeljenje na društvenim mrežama.

U krošnji velikih palmi

Princip golemih ljuljački je svugdje isti. Većina lokacija je na prekrasnim mjestima, gdje se možete njihati iznad rižinih polja ili jezera. Ako se ne bojite visine, uistinu je to ugodan osjećaj, koji posebno atraktivan bude kada se nađete između krošnji velikih palma.

Među posebno istaknutim lokacijama je agro turizam Alas Harum. Već pri ulasku zastaje dah pri pogledu na elegantno uređena polja riže omeđena s dvije padine. Na jednoj od te dvije padine smješteno je čak pet ljuljački – među njima i ona super ekstremna koja posjetiteljima omogućuje da se njišu na 25 metara visine te ljuljačka za parove i udobni krevet za ljuljanje. U ponudi su i zip line te vožnja biciklom na žici. Cijene za atrakcije kreću se od 150 indonezijskih rupija (oko 75 kuna) za običnu ljuljačku do 300 indonezijskih rupija (oko 150 kuna) za zajedničku ulaznicu za parove.

Atraktivnost tih ljuljački nije samo u adrenalinskom osjećaju koji vas prožme dok se njišete, već i u fascinantnom okolišu iznad kojega se njišete. Alas Harum kultivirani je park s poljima riže, ali i potočićem, raznim ugodnim lokacijama za odmor i fotografiranje te puteljkom za one koji više vole u prirodi uživati čvrsto stojeći s dvije noge na zemlji.

Osjećaj luksuza pruža i restoran s kaskadnim terasama i pripadajućim bazenima. „Strašno umoreni“ ljuljači u njima se ipak mogu opustiti. A ujedno i „opaliti“ koju fotografiju u bazenu s fascinantnim pogledom za sjećanje na savršeni odmor.

O autoru

O autoru