Tek kada dođeš na Bali shvatiš njegovu ljepotu

Od pješčanih plaža na jugu do brdovite idile na sjeveru otoka, Bali svakome turistu nudi mjesto da pronađe sebe, u što su se uvjerili i mladi hrvatski influenceri Nika Pavičić i Pave Elez.

„Jedino što nam nedostaje na Baliju je kvalitetni san. No, tko će spavati kada se ima toliko toga za vidjeti“, govori Nika, koja se prije dolaska na otok dobro pripremila. Proučila je što treba pogledati, a što izbjeći, no ipak je u susretu s prekrasnom prirodom ostala iznenađena…

Pripreme za Bali

„Pripremajući se za put dosta sam čitala o Baliju i gledala fotografije. Ništa od toga ne daje potpunu sliku onoga što te ovdje dočeka. Tek kada dođeš na Bali možeš doista shvatiti koliko je ovdje doista lijepo“, kaže Nika Pavičić.

S njom se slaže i njezin prijatelj Pave. Oboje su se veselili odlasku na plažu. Dugačke pješčane plaže uz ocean privlače brojne posjetitelje, ali ne i previše kupača.

„Izgledaju predivno, ali dosta njih zapravo nije za kupanje. Plićak je često predugačak, more mutno i s puno trava“, govori Pave. Ipak, tko traži taj i – nađe.

„Oduševila sam se kada sam vidjela pješčanu plažu u resortu Ayana. To je možda i najljepše mjesto koje sam vidjela na Baliju. Otok je, naravno, prepun drugih plaža. Neke su prekrasne, druge malo manje, ali u globalu plaže su divne“, otkriva Nika.

Uz plaže, Bali je prepun i životinja. Od glasnih cvrčaka na granama i guštera koji vam trče pred nogama pa sve do brojnih pasa na ulicama.

„Peseki su tako mazni i slatki. Kad bih mogla, sve bi ih povela sa sobom doma“; govori Nika, dok Pave nadodaje:

„I majmuni su sjajni. Ipak, kako su nam rekli da znaju biti agresivni i otimati ljudima stvari iz ruku, nismo im prilazili. Posebno su nam naglasili da ih ne gledamo u oči. Poslušali smo savjete, pa smo se majmunima divili iz daljine“, kazao je Pave.

O autoru

O autoru