Zoe Kazan: ‘Ovo je borba protiv sistema’

Američka glumica Zoe Kazan otkriva kako se povezala s novinarkom Jodi Kantor, koju tumači u filmu Ona je rekla. Ujedno dodaje da padom Harveya Weinsteina nije riješen problem zlostavljanja u Hollywoodu.

Za ulogu novinarke Jodi Kantor u filmu Ona je rekla, američka glumica Zoe Kazan dobiva same pohvale. Nimalo čudno, jer svatko tko prati njezinu karijeru zna da je Kazan odlična glumica. No, kako je i sama otkrila tijekom nedavnog razgovora u New Yorku, Zoe je u pripremi za ovaj film unijela dosta toga osobnog.

Jodi Kantor, Zoe Kazan, Megan Twohey i Carey Mulligan (Foto: Slaven Vlasic/Getty Images for Universal Pictures)

„Naša su djeca išla u istu predškolu. Idemo istom podzemnom na posao. Zgrada The New York Timesa nalazi se niz ulicu gdje su sva kazališta u kojima sam radila”, rekla je Zoe Kazan te dodala: “Osjećala sam se kao: ‘Oh, pa ja znam Jodi – nosimo isti ruksak na posao!’ Postoji neka povezanost u tome. Ona je mama iz Brooklyna, ja sam mama iz Brooklyna.”

Osuđeni moćnik

Drama Ona je rekla emotivna je priča o tome kako su novinarke The New York Timesa raskrinkale moćnog hollywoodskog producenta Harveya Weinsteina. Jodi Kantor, Megan Twohey (glumi je Carey Mulligan) i Rebecca Corbett mjesecima su skupljale dokaze o seksualnim zlostavljanima koje je počinio Weinstein. Na kraju je njihov trud urodio eksplozivnim člankom, koji je pomogao da osramoćeni hollywoodski moćnik na kraju bude osuđen na 23 godine zatvora.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Weinsteinov pad pokrenuo je i #MeToo pokret. Cijelim svijetom žene su konačno osjetile sigurnost da mogu progovoriti o svojim zlostavljačima. No, iako se društvo polagano mijenja, dio prigovora je bio da je film Ona je rekla – prerano snimljen.

     Borba protiv sistema

     “To je stvarno relevantno pitanje. Povezano je to s činjenicom da ovaj problem nije riješen. Mislim da Jodi i Megan [Twohey, njezina kolegica iz The New York Timesa, koju je u filmu glumila Carey Mulligan] i izvješćivanje nisu pokušavale uzeti samo jednog čovjeka, pokušavale su se uhvatiti u koštac s cijelim sustavom“, kazala je Zoe Kazan.

     Film Ona je rekla u kina dolazi 17. studenog

     O autoru

     O autoru