Zagrebačka publika dočekala dramu ‘Glava velike ribe’

Kako se u današnjem svijetu snalaze ambiciozni taksist, njegova rezignirana supruga i njegov brat, ratni veteran? Odgovor se nalazi u Glavi velike ribe, dugometražnom igranom debiju redatelja Arsena Oremovića, koji je uoči dolaska u kina premijerno prikazan u Zagrebu.

Nakon prvog predstavljanja na Pulskom filmskom festivalu, gdje je Lana Barić osvojila Zlatnu arenu za najbolju glumicu, te inozemne premijere na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu, Glava velike ribe, dugometražni igrani prvijenac redatelja Arsena Oremovića, dolazi u domaća kina. Uoči početka kinodistribucije organizirana je posebna projekcija u Kaptol Boutique Cinema na koju je došao dobar dio filmske ekipe, ali i brojni poznati.

Kino je poseban doživljaj

“Očekujem da se za film čuje. Volio bih da ga što više ljudi vidi u kinima jer je to poseban doživljaj”, kazao je redatelj Arsen Oremović nakon projekcije filma. Nekadašnji filmski kritičar i novinar, posljednnjih desetak godina gradi redateljsku karijeru. Prvo s dokumentarnim filmovima i serijama, a sada i s dobro prihvaćenim dugometražnim igranim debijem.

Marketinški predstavljena kao “prizori iz bračnog života na balkanski način”, drama Glava velike ribe priča je o taksistu Andriji (Nikša Butijer), “običnom” čovjeku koji stremi visoko. Stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva svog brata (Neven Aljinović-Tot), ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi (Lana Barić) u stan u Zagrebu. Surova realnost postratne Hrvatske ući će tako u već neskladnu bračnu zajednicu.

Atmosfera s premijere

Film je nastao prema motivima istoimenog romana Ognjena Sviličića, a za produkciju su odgovorne Maja Vukić i Katarina Prpić iz produkcijske kuće Izazov 365.

Glava velike ribe prikazuje se u hrvatskim kinima od 2. veljače.

Pogledajte kako je bilo na zagrebačkoj premijeri filma.

Foto: Sabmarine

O autoru

O autoru