Universal vidi komediju ‘Pušteni s lanca’ kao hit ljeta

Psi koji govore na filmu su uglavnom ljupki, ali ne i u komediji redatelja Josha Greenbauma. U filmu Pušteni s lanca oni psuju, rade nepodopštine i smišljaju kako se osvetiti lošem vlasniku.

Kada hollywoodski studio za komediju rezervira ponajbolji termin u ljetu, to znači samo da izuzetno vjeruje da u svojim rukama ima veliki hit. Upravo takva je situacija s komedijom Pušteni s lanca, za koju je Universal rezervirao termin na kraju proljeća / početku ljeta – 9. lipnja 2023.

Na prvi pogled, Pušteni s lanca je film koji ste vidjeli već toliko puta. Simpatični pas izgubi vlasnika, pa prolazi kroz nevjerojatnu avanturu kako bi mu se vratio… No, Pušteni s lanca redatelja Josha Greenbauma nema nimalo te pretjerane slatkoće. Ako je suditi prema prvoj najavi, objavljenoj ovaj tjedan, film ima više sličnosti s Mamurlukom, nego s klasikom Lassie se vraća kući.

Pseća osveta

Film je dobio cenzorsku oznaku R, što znači da nije preporučen najmlađima, ali bi zato mogao donijeti puno zabave malo starijima. U traileru se vidi kako se pas zapravo ne želi vratiti vlasniku jer mu nedostaje, nego zato što mu se želi osvetiti za sve dane maltretiranja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Film je režirao Josh Greenbaum. Nakon niza hvaljenih dokumentarnih filmova, Greenbaum je 2021. debitirao kao redatelj dugometražnog igranog filma s komedijom Barb i Star na putu za Vista Del Mar. U svojem drugom filmu Pušteni s lanca dobio je golemu podršku producenata Phila Lorda i Christophera Millera.

     Ozbiljnost projekta potvrđuje i zvjezdana glumačka ekipa, koju predvode Will Ferrell, Jamie Foxx, Isla Fisher i Sofia Vergara.

     Uostalom, ovo je Universal napisao o filmu u službenom priopćenju:

     Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj, ali što ako je čovjek totalni đubre? U tom slučaju, možda je vrijeme za neku slatku osvetu, doggy style.

     Will Farrell posuđuje glas psu Reggieju u filmu Pušteni s lanca (Foto: Universal Pictures)

     Kad Reggieja (Will Ferrell), naivnog, nemilosrdno optimističnog border terijera, napusti na opakim gradskim ulicama njegov nevaljali vlasnik Doug (Will Forte), Reggie je siguran da ga njegov voljeni vlasnik nikada ne bi ostavi ga namjerno. Ali jednom kada se Reggie spoji s bostonskim terijerom koji brzo govori i psuje Bugom (dobitnik Oscara Jamie Foxx), lutalicom koji voli svoju slobodu i vjeruje da su vlasnici naivčine, Reggie konačno shvaća da je bio u toksičnoj vezi i počinje doživljavati Douga kao bezosjećajnog ljigavca kakav je.

     Odlučni u potrazi za osvetom, Reggie, Bug i Bugovi prijatelji — Maggie (Isla Fisher), pametna australska ovčarka koju je novo štene njenog vlasnika zanemarilo, i Hunter (Randall Park), tjeskobna njemačka doga koja je pod stresom zbog svog posla kao životinje za emocionalnu potporu—zajedno kuju plan i upuste se u epsku avanturu kako bi pomogli Reggieju da pronađe put kući… I natjera Douga da plati odgrizajući privjesak koji voli najviše. (Savjet: to nije njegovo stopalo).

     O autoru

     O autoru