Tomb Raider: Alicia Vikander i dalje želi snimiti nastavak

Iako Amazon radi novi reboot poznate franšize, glumica Alicia Vikander neće odbiti snimanje nastavka ‘Tomb Raider’ iz 2018.

Zvijezda Tomb Raidera (2018.) Alicia Vikander napokon je podijelila svoje mišljenje o budućnosti Lare Croft i vlastito razočarenje o mogućnosti za još jednu priliku da glumi lik kako nestaje.

Nova franšiza bez Alicie Vikander

MGM je prošlog ljeta prodao prava na franšizu Tomb Raider Amazon Prime Videu, s čime je potpuno onemogućio bilo kakvu Vikanderičinu šansu da glumi u nastavku reboota iz 2018. godine. Umjesto da snime nastavak filma redatelja Roara Uthauga, Prime Video se udružio sa scenaristicom i zvijezdom Indiane Jonesa i Artefakta sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny) Phoebe Waller-Bridge za TV seriju.

Amazon želi pretvoriti Tomb Raider u franšizu koja će se širiti na svim medijima, od serija, filmova, do video igara. Dok detaljni planovi o novom rebootu u obliku serije nisu još poznati, jedna stvar svakako je – Vikander nije uključena.

Alicia Vikander kao Lara Croft u filmu Tomb Raider
Alicia Vikander kao Lara Croft u filmu Tomb Raider (Foto: Warner Bros.)

Vikander je zainteresirana za povratak liku Lare Croft

Tijekom intervjua s Varietyjem, Vikander je izjavila da je zahvalna na prilici da glumi tako kultnog lika i da ne bi isključila mogućnost povratka ako je zatraže.

Mislila sam da smo spremni krenuti sa svime; imali smo redatelja i scenarista,” rekla je Vikander za Variety. “Ali da, za mene je to bio još jedan od onih snova iz djetinjstva – utjeloviti akcijskog lika bilo je sjajno, i više od onoga što sam ikada mislila da ću učiniti. I mislim da je fizički dio nešto u čemu sam stvarno uživala. Dakle, da, ako se opet pojavi takva prilika, zainteresirana sam“, dodala je.

Originalne video igre na kojima se filmske verzije temelje izlaze od 1996. godine, a na velikom platnu zaživjela su svega tri filma, uključujući Lara Croft: Tomb Raider (2001.) i Lara Croft: Tomb Raider – Kolijevka života (Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life, 2003.) s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi i reboot s Alicijom Vikander, Tomb Raider iz 2018. godine. Planiran je nastavak reboota gdje bi se Vikander vratila liku Lare Croft, ali doživio je nekoliko odgoda prije nego što je, očito, potpuno odbačen.

Angelina Jolie kao Lara Croft
Angelina Jolie kao Lara Croft u filmu Lara Croft: Tomb Raider (Foto: Paramount)

Redatelj i zvijezda bili su spremni za nastavak, ali studio nije

Ben Wheatley (Rebecca, 2020., Free Fire, 2016.) je trebao režirati nastavak, ali kada je produkcija odgođena zbog dolaska pandemije, Wheatley je napustio projekt, a Misha Green (Lovecraftova zemlja, 2020., Sinovi anarhije, 2009.) se uključila da piše i režira novi film. Alicia Vikander je nakon mnogih promjena oko filma rekla da je novi nastavak neizvjestan.

S Amazonovim otkupom MGM-a, nemam pojma. Sad je to neka vrsta politike. Mislim da smo Misha i ja bile spremne, tako da je to u tuđim rukama, da budem iskrena.”

Prema posljednjim informacijama, Amazon planira stvoriti vlastiti Tomb Raider svemir gdje bi serije, video igre i filmovi bili međusobno povezani. Potraga za glavnom glumicom franšize još traje.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru