Stiže strip inspiriran ‘Sirovim strastima’

Stripsku adaptaciju kultnog filma iz 1992., u kojem su glavne uloge tumačili Sharon Stone i Michael Douglas, priprema kubanska ilustratorica Vanesa R. Del Rey.

Kultni erotski triler nizozemskog redatelja Paula Verhoevena iz 1992. godine, Sirove strasti (Basic Instinct), inspiracija je za novu seriju stripova američkog izdavača Sumerian Comicsa.

Naime, kako je objavio Deadline, Sumerian će s kubanskom ilustratoricom Vanesom R. Del Rey napraviti seriju stripova temeljenu na filmu u kojem Sharon Stone glumi krimi spisateljicu Catherine Tramell koja postaje glavna osumnjičena za ubojstvo bivšeg dečka, rock zvijezde Johnnyja Boza. Njezin alibi je u najmanju ruku neuobičan – to umorstvo je već opisano u jednoj od njezinih knjiga. Detektiv koji istražuje slučaj je Nick Curran, kojeg glumi Michael Douglas, a on ima problema s kontrolom konzumacije poroka i seksualnih nagona. Trammell mu otvoreno govori da će joj poslužiti kao inspiracija za knjigu o detektivu koji se zaljubi u pogrešnu ženu, no on je uvjeren da će joj se oduprijeti. Ipak, na kraju ulozi u vrtlog seksa i droge te gubi kontakt s realnošću.

Nastavak priče Catherine Tramell

Strip će pak pratiti anonimnog umjetnika koji crpi inspiraciju iz poznatih ubojstava, a nova izložba inspirirana je Tramellovim romanom “Icepick Murders”.

Dakle, u stripu, večer uoči otvorenja izložbe ubijen je zaštitar, a umjetnički direktor izložbe, osoba odgovorna za otvorenje izložbe, odjednom postaje dio istrage te i sam preispituje vlastitu umiješanost.  

Ova stripska adaptacija opisna je kao nastavak priče Catherine Tramell, a nastavak donose Del Rey, pisac Sam Freeman i koloristica Keyla Valerio. Na naslovnicama su također radili Brao, Chuma Hill, Alberto Massaggia, Patricia Martin, Andrea Milana i Lorenzo Colangeli.

Seriju stripova inspiriranu filmom ‘Sirove strasti’ objavit će Sumerian Comics

Kontroverzni triler, koji je Sharon Stone prometnuo u međunarodnu zvijezdu, u mnogim je zemljama prikazan u cenzuriranoj verziji iz koje su izrezane scene seksa i ubojstava, no unatoč tome, film je ostvario veliki uspjeh na kinoblagajnama zaradivši 352 milijuna dolara diljem svijeta, kao i dvije nominacije za Oscara – za najbolju montažu i najbolju originalnu glazbu (Jerry Goldsmith).

Strip u studenome

Za razliku od originalnog filma, Sirove strasti 2 (Basic Instinct 2, 2006.), redatelja Michaela Caton-Jonesa, a u kojem su glavne uloge tumačili Sharon Stone i David Morrissey, doživio je kritičarski i komercijalni neuspjeh.

Ilustratorica Del Rey može se pohvaliti nominacijom za prestižnu nagradu Eisner, stripski pandan filmskoj nagradi Oscar, a radila je na nizu poznatih naslova, između ostali i  Scarlet Witch, Spider-Women Alpha i Daredevil Annual (2016.) za Marvel Comics.

Strip Basic Instinct #1 u strip i online trgovine stiže 1. studenoga ove godine.

O autoru

O autoru