Marvelov ‘ratnik zime’ glumit će Donalda Trumpa

Sebastian Stan prihvatio se glavne uloge u filmu The Apprentice u kojem tumači milijardera, poduzetnika, političara i bivšeg predsjednika, Donalda Trumpa.

Američki glumac rumunjskog porijekla, najpoznatiji po ulozi u Marvelovim filmovima, žanr superjunaka zamijenit će onim puno realističnijim – biografskim. Naime, 41-godišnjeg Sebastiana Stana, kojega pamtimo do ulozi Jamesa “Buckyja” Barnsa u filmovima Kapetan Amerika: Prvi osvetnik (Captain America: The First Avenger, 2011.) i Kapetan Amerika: Ratnik zime (Captain America: The Winter Soldier, 2014.), moći ćemo gledati u ulozi poduzetnika, televizijskog producenta i voditelja, kontroverznog političara i bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa.

Riječ je o filmu The Apprentice (Pripravnik) koji nosi naziv po reality showu Pripravnik koji je vodio Trump, što mu je na koncu i donijelo popularnost.

Koscenarist i redatelj filma je 42-godišnji iranski filmaš s danskom adresom, Ali Abbasi, čiji je posljednji objavljeni film triler Sveti Pauk (Holy Spider, 2022.), na perzijskom jeziku, a koji govori o iranskoj serijskoj ubojici koji je ubio 16 žena.

Što se pak novog filma tiče, datum objave još nije poznat, no poznato je da će radnja filma biti usmjerena na ’70-te i ’80-te godine prošlog stoljeća te da će se odvijati u New Yorku. Vrijeme je to tijekom kojega je Trump započeo svoj posao s nekretninama, a u filmu će biti riječi i o njegovom odnosu s Royjem Cohnom, kontroverznim odvjetnikom i jednim od Trumpovih mentora.

Osim stana, glumačku ekipu čine i američki glumac Jeremy Strong, koji će tumačiti lik Royja Cohna, te bugarska glumica, Maria Bakalova, kao Trumpova prva supruga, češka manekenka Ivana Zelničkova, odnosno Ivana Trump.

Redatelj Abbasi scenarij piše uz Gabriela Shermana, čiji je bestseller “The Loudest Voice in the Room” bio inspiracija za miniseriju The Loudest Voice, s Russellom Croweom u ulozi bivšeg šefa Fox Newsa, Rogera Ailesa.

O autoru

O autoru