Redatelj franšize ‘Pravednik’ želi pomladiti Denzela Washingtona za prequel

S obzirom na napredak tehnologije, Antoine Fuqua bi volio vidjeti pomlađenog Denzela Washingtona u prequelu ‘Pravednika’.

Robert McCall kojeg je utjelovio Denzel Washington iz franšize Pravednik (The Equalizer) stvorio je popriličnu reputaciju kod okrutnih kriminalaca, ali oni očito nikad ne nauče.

Napredak tehnologije je ključ za prequel

U prvom dijelu iz 2014. borio se protiv ruskih gangstera, u Pravedniku 2 (The Equalizer 2, 2018.) suočio se s odmetnutim agentima CIA-e, a za treći, nadolazeći nastavak na redu je talijanska mafija. Ako se uzme u obzir koje vještine je McCall pokazao u dosadašnjim filmovima, nedvojbeno se već i ranije suočavao s raznim kriminalcima. Redatelj trilogije Antoine Fuqua misli da bi se takav film o mladom Robertu McCallu mogao dogoditi, a današnja tehnologija bi očito bila ključ za sve to.

Pravednik 3: Konačno poglavlje
Denzel Washington kao Robert McCall u filmu Pravednik 3: Konačno poglavlje (Foto: Sony)

U razgovoru s NME-om, Fuqua je rekao da razmišlja o tome kako pomladiti Washingtona da se pokaže podrijetlo Pravednika. Sve do nedavno, pomlađivanje glumaca je izgledalo prilično neuvjerljivo, pomalo i grubo, no u posljednje vrijeme viđamo sve više i više glumaca čiji se likovi za potrebe priče digitalno pomlađuju.

Da li će se prequel snimiti ovisi o Denzelu Washingtonu

Najnoviji i najpoznatiji primjer toga je posljednji film s Harrisonom Fordom, Indiana Jones i artefakt sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny) gdje se Forda nije pomladilo za jednu kratku scenu, već za dugu uvodnu sekvencu.

Definitivno sam puno razmišljao o tome. Pogotovo sad s novom tehnologijom i umjetnom inteligencijom i svim tim stvarima… Postoji li priča o tome kako je [McCall] postao ova osoba – u mlađoj verziji. Puno sam razgovarao s Richardom Wenkom [koji je koscenarist sva tri filma ‘Pravednik’],” rekao je Fuqua.

Naravno, osoba o kojoj ovisi tako nešto je definitivno Washington s kojim Fuqua još nije podijelio tu ideju. “Sve je tako svježe i novo. Još uvijek proučavam [tehnologiju]. Gledao sam film Harrisona Forda i znam da izlaze i drugi filmovi. Mislim da Sonyju uskoro izlazi jedan s Tomom Hanksom. I čujem da tehnologija postaje sve bolja i bolja i bolja. Tako da ju nekako pratim da vidim kamo ide.”

Pravednik 3: Konačno poglavlje
I na drugoj strani svijeta pravda mora biti zadovoljena (Foto: Sony)

Posljednji film o (starom) Robertu McCallu

Ako se uzme u obzir kvaliteta samih filmova i ekipe uključene u film, prvenstveno Washingtona i Fuque, tako nešto bi moglo biti odličan projekt. Ali s druge strane, Fuqua je ranije za Empire izjavio da bi treći dio trebao ujedno biti posljednji za njega i Washingtona: “To je to. Robert McCall, heroj radničke klase, u jednom trenutku se mora maknuti od toga. U jednom trenutku netko drugi mora preuzeti ulogu i dijeliti pravdu. On je zadovoljio svoju pravdu. On je u stranom mjestu, pokušava pronaći dom, pronaći mjesto u svijetu. To je stvarno važno.”

Odlučio se Denzel za prequel pomladiti ili ne, treći nastavak franšize je definitivno posljednji za lik Roberta McCalla kakvog svi poznaju u njegovim trenutnim godinama. Pravednik 3: Konačno poglavlje dolazi u hrvatska kina 31. kolovoza.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru