‘Dina: Drugi dio’: Datum izlaska pomaknut na 2024.

Zbog štrajkova u Hollywoodu koji i dalje traju, studio je pomaknuo dugoiščekivani nastavak epskog sf-a na iduću godinu.

Studio Warner Bros. pomaknuo je najiščekivaniji sf jeseni na iduću godinu jer trenutni štrajkovi glumaca ne dopuštaju nikakve promocije filmova od njihove strane.

Novi datum za ‘Dina: Drugi dio’

Nakon glasina koje su se pojavile prošli mjesec da će studio pomaknuti datum izlaska Dina: Drugi dio (Dune: Part Two), studio je ovog četvrtka službeno potvrdio da će se dogoditi upravo to. Dina: Drugi dio trebao je izaći 02. studenog, no pomaknut je na datum 15. ožujka 2024., barem u SAD-u.

Datum u ožujku na koji je pomaknut prvotno je bio rezerviran za Godzilla x Kong: The New Empire, no zbog ove promjene, Godzilla i Kong će svoj meč morati odgoditi na mjesec dana, i novi datum za okršaj im je 12. travnja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Glumci ne mogu sudjelovati u promociji filma

     Razlog pomicanja Dine je što glumačka postava filma koju predvode Timothée Chalamet i Zendaya, ne mogu promovirati nastavak redatelja Denisa Villeneuvea dok traju štrajkovi SAG-AFTRA-e u Hollywoodu i ne riješi se radnički spor. Nije da studiji trebaju glumce koji štrajkaju prisutne na setu kako bi film bio spreman, jer većina svih naslova najavljenih za izlazak do kraja godine je gotova. Umjesto toga, zabrinuti su zbog nedostatka zvijezda koje bi ih promovirale.

     Mlade zvijezde koje glume u Villeneuveovom nastavku Dine, Zendaya, Timothée Chalamet, Florence Pugh i Austin Butler zajedno imaju gotovo 260 milijuna pratitelja na društvenim mrežama do kojih u ovom slučaju ne bi mogli doprijeti jer nikakva spominjanja o nadolazećim filmovima nisu dopuštena.

     Dina: Drugi dio
     Dina: Drugi dio (Foto: Warner Bros.)

     Veliki filmski hitovi zahvaćeni štrajkom

     Dina: Drugi dio nije jedini film koji je pomaknut na iduću godinu zbog štrajkova. Nove datume za iduću godinu imaju Marvelov Kraven the Hunter koji je pomaknut s listopada ove godine na kolovoz 2024., a Zendayina sportska romantična drama Challengers pomaknuta je s ovog rujna na travanj 2024. Neki od najiščekivanijih hitova 2024. morali su prekinuti snimanja čim su štrajkovi počeli poput Deadpool 3, Nemoguća Misija 8, i Wicked kojemu je trebalo par dana da dovrši snimanje. No ako filmski studiji i SAG-AFTRA uspiju postići dogovor u neko dogledno vrijeme, filmovi će možda i zadržati svoj prvotno najavljeni datum izlaska.

     Nadajmo se da pomicanja datuma od strane studija ne znači da nemaju namjeru popustiti uskoro, već da će scenariste, glumce, kino prikazivače i sve uključene držati bez posla, a publiku bez zabavnog sadržaja.

     O autoru

     O autoru