Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

Proslavljeni redatelj Quentin Tarantino u svom širokom opusu ima filmove kao što su Pakleni Šund, Psi iz rezervoara, Kill Bill i mnoge druge, no čini se kako mu je upravo posljednji film najdraži.

“Godinama me ljudi pitaju koji film mi je omiljeni. Uvijek bih rekao da su svi oni moja djeca, ali zaista mislim da je Bilo jednom u Hollywoodu najbolji film koji sam ikada snimio”, rekao je kultni redatelj Quentin Tarantino u razgovoru za Variety.

Film je srušio redateljev rekord u zaradi

Film je objavljen 2019. godine i govori o glumcu Ricku Daltonu (Leonardo DiCaprio) i njegovom dubleru Clifu Boothu (Bradu Pittu). Njih dvojica se sele u Los Angeles kako bi osvojili holivudsku filmsku industriju. 

Film je srušio redateljev vlastiti rekord, zaradivši procijenjenih 40.4 milijuna dolara u prva dva dana prikazivanja čime je srušio rekord koji je držao film Nemilosrdni gadovi s 38 milijuna dolara.

Američki filmski institut proglasio ga je jednim od najboljih filmova te godine.

Bilo jednom…U Hollywoodu © Sony Pictures Releasing Switzerland GmbH

Sada je najgori period u povijesti Hollywooda

Tarantino je također govorio o kvaliteti filmova koji su sada popularni. Moderni Hollywood opisao je kao “najgoru filmsku eru u povijesti”, uz 1950-te i 1980-te.

“Iako sam tijekom 1980-ih godina pogledao najviše filmova, smatram da je to bio najgori period u povijesti Hollywooda. Može mu parirati samo trenutno stanje u filmskoj industriji”, naveo je.

Quentin Tarantino nedavno se dotaknuo i teme režiranja filma za Marvel.

O autoru

O autoru