Quentin Tarantino iskreno o Harveyju Weinsteinu

Prije pojave pokreta #MeToo, gotovo je svaki film Quentina Tarantina bio vezan uz ime i prezime osramoćenog suosnivača Miramaxa, Harveya Weinsteina. Tarantino je rekao da nije bio svjestan koliko je ozbiljno Weinsteinovom nedolično ponašanje.

Tarantino je s Weinsteinom snimio čak devet filmova

Prije pojave pokreta #MeToo, gotovo svaki film Quentina Tarantina bio vezan uz ime i prezime osramoćenog suosnivača Miramaxa, Harveya Weinsteina. Prvi put se pridružio redatelju sa svojim hitom Psi iz rezervoara , radili su zajedno sve do filma Mrska osmorka

Weinsteinov konačni pad pokrenut će obračun u Hollywoodu sa sve više i više moćnih ljudi koji će konačno biti prozvani zbog svog upitnog ponašanja iza zatvorenih vrata. 

Posebno su Weinsteinovi postupci bili brojni i gnusni. Još uvijek mu se sudi u Los Angelesu nakon što je u New Yorku već osuđen po jednoj točki za seksualno zlostavljanje prvog stupnja i jednoj točki za silovanje trećeg stupnja na 23 godine zatvora.

“Volio bih da sam s Harveyjem razgovarao o tome”

Redatelj je odavno priznao da je znao za Weinsteinovo neprimjereno ponašanje prema ženama, no nijedna od ozbiljnijih optužbi do njega nije stigla. Također je rekao da mu je žao što nije razgovarao s producentom o tome što se događa.

 Weinstein je u to vrijeme bio blizak s redateljem do te mjere da ga je Tarantino kasnije nazvao “sjeb**** očinskom figurom” u epizodi Podcasta The Joe Rogan Experience.

„Nikada nisam čuo priče koje su se kasnije pojavile“, rekao je Tarantino. „Čuo sam iste priče koje su svi čuli. Ono što bih sada volio je da sam razgovarao s Harveyjem O tome, da sam mu rekao: Harvey, ne možeš to raditi.“

Direktor koji juri za tajnicom

“Iskreno, pripisao sam to verziji Momaka s Madisona u kojoj direktor juri za tajnicom oko stola. Ne kažem da je to u redu. Tako sam to čuo … u toj kategoriji. Nikada nije bilo riječi o silovanju ili nečem sličnom.”

“Razlog zašto nisam nešto rekao Weinsteinu je taj što je to zaista težak razgovor”, priznao je Tarantino. “Osjećao sam da je to patetično, da je to što radi patetično i nisam se želio baviti tom njegovom patetikom.”

Nedavno smo pisali i o tome što ovaj proslavljeni redatelj, koji u svom širokom opusu ima filmove kao što su Pakleni Šund, Psi iz rezervoara, Kill Bill i mnoge druge, misli o tome koji mu je film najbolji.

Ako vas dodatno zanima ova tema ne propustite pogledati film Ona je rekla o razotkrivanju Weinsteinovog slučaja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru