Uoči objavljivanja četvrtog, Eddie Murphy najavljuje i peti nastavak ‘Policajca s Beverly Hillsa’

I dok Eddie Murphy i producent Jerry Bruckheimer najavljuju peti nastavak, iz Netflixa, koji će 3. srpnja objaviti film Policajac s Beverly Hillsa: Axel F, nitko nije želio komentirati eventualne nove nastavke.

Tek je desetak dana preostalo do objavljivanja četvrtog nastavka u franšizi Policajac s Beverly Hillsa (Beverly Hills Cop). Dakle, trideset godina od posljednjeg, trećeg nastavka – Policajac s Beverly Hillsa (Beverly Hills Cop III, 1994.) – i četrdeset od prvog filma koji je Eddieja Murphyja katapultirala u holivudske superzvijezde – Policajac s Beverly Hillsa (Beverly Hills Cop, 1984.) – 3. srpnja će na Netflixu biti objavljen četvrti nastavak filma (Policajac s Beverly Hillsa: Axel F), no glavna zvijezda franšize i producent Jerry Bruckheimer već naveliko pričaju i o petom nastavku.

“Pripreme za peti nastavak su već počele. Ako se sve poklopi kako treba, napravit ćemo još jedan film”, rekao je Murphy, a Bruckheimer je dodao:

“Imamo nekoliko priča na umu”.

Netflix o svemu – šuti

U Netflixu su pak manje entuzijastični ili više oprezni. Naime, nisu htjeli komentirati mogućnost snimanja petog nastavka popularne franšize.

 A prije četiri desetljeća skeptičan je bio i sam Eddie Murphy. Nedavno je priznao da nije mislio da će film ostvariti neki značajniji uspjeh.

“Prva premijera filma organizirana je za ljude iz filmske industrije koji nisu baš pokazivali neke reakcije. Nisu se smijali i mislio sam da će film biti užasan. Na premijeri sam bio s Johnom Landisom i on me je uvjeravao da je film odličan i da će biti pun pogodak. No, u to sam povjerovao tek kad sam ga pogledao s pravom publikom, koja je odlično reagirala”, rekao je Murphy.

Prvi film u franšizi ostvario je zaradu od 316,4 milijuna dolara na kinoblagajnama diljem svijeta i postao je kultni film ’80-ih godina prošlog stoljeća. Drugi film snimljen je 1987.

Jedna od najpopularnijih akcijskih komedija

U originalnom filmu, Eddieja Murphyja gledamo u ulozi Axela Foleyja, detroitskog policajca kojega nadređeni šalju na prisilni godišnji odmor jer ne odustaje od potrage za ubojicom svoga najboljeg prijatelja. Slijedeći trag ubojice, Axela put vodi do Beverly Hillsa, gdje dobiva upozorenje lokalne policije da se ne miješa u istragu, no on, naravno se ogluši na to upozorenje…

Film je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg scenarija, a za Zlatni globus je konkurirao za najbolji film i najboljeg glumca.

U četvrtom nastavku, detroitski policajac Axel Foley se vraća u Beverly Hills i saznaje da mu je kći i odvjetnica po službenoj dužnosti Jane (Taylour Paige) u opasnosti nakon što je prilikom istrage ubojstva razotkrila korupciju u policijskoj postaji. Njegov način rada i dalje se razlikuje od uobičajenog rada policije u Beverly Hillsu, što dovodi do brojnih komičnih situacija i sukoba s lokalnom policijom, a i dalje ga krase brzina, domišljatost i sklonost da se šarmom i humorom izvuče iz opasnih situacija.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru