Nova društvena igra: Teksaški masakr motornom pilom

Evo idealnog božićnog poklona za sve ljubitelje kultnog horora. Brend Teškaški masakr popularniji je nego ikad prije. Novi film iz serije prikazan je na Neflixu ranije ove godine, a 2023. godine originalni film prvi put dolazi i u 4K formatu. Osim društvene, navodno nas očekuje i videoigra.

Jedan od začetnika podžanra kasnije poznatog kao slasher film

Teksaški masakr motornom pilom američki je kultni horor film snimljen 1974. godine. Slasher u režiji Tobea Hoopera star je gotovo 50 godina, no usprkos tome dobiva puno pozornosti i novih filmskih nastavaka. Sada je stigla vijest da je Trick or Treat Studio izbacio novu zastrašujuću društvenu igru baziranu na radnji ovog horor filma.

Igru Texas Chainsaw Massacre: The Game dizajnirao je Scott Rogers, a ilustracije je napravio Terry Wolfinger.

Igra nas vodi kroz događaje iz filma iz 1974., a igrači ponovno oživljuju sve scene. Logično, na samom početku filma igrači ostaju bez goriva što ih ostavlja u modu preživljavanja, dok Leatherface i njegova obitelj ne zaostaju previše za njima.

Igrači rade zajedno kako bi se obranili

U igri se izvlače žetoni iz “jezive torbe” koji služe da se izvrše važne scene. Uzme li se previše žetona, Leatherface postaje jako ljut, a svi obožavatelji horora znaju što se dogodi kad ovaj manijak s maskom postane ljutit. Sigurno slijedi potjera i smrt od motorne pile.

Sama igra traje oko sat vremena, a za igranje morate imati 14 ili više godina.

Advent kao inspiracija ovog kultnog horor filma

Ideju za originalni film Teksaški masakr motornom pilom scenarist i redatelj Tobe Hooper navodno je dobio tijekom jedne adventske kupovine u shopping-centru. Kada su ga ostali kupci slučajno gurnuli prema polici s motornim pilama, to ga je toliko razljutilo da je poželio zgrabiti jednu pilu i njome se obračunati s ostalim kupcima.

U tom se trenutku, kako tvrdi, pred njegovim očima počeo stvarati film.

O autoru

O autoru