Ljubav na malim ekranima: 10 najboljih parova iz TV serija

Protagonisti TV serija redoviti su gosti u našim domovima. S njima se smijemo, plačemo, prolazimo uspone i padove u njihovim vezama… Evo nekih od onih za koje smo navijali da njihove veze imaju sretan kraj.

S njima se redovito “družimo” pa nam se likovi iz TV serija vrlo kalo “uvuku pod kožu”. Ne čudi stoga da vrlo emocionalno proživljavamo ono što im se događa, naročito ljubavne veze koje ostvaraju. Bez obzira na to što znamo da je riječ o fikciji, međuljudski odnosi (pa i oni ljubavni) u serijama malo se razlikuju od onih u stvarnom životu pa su serije odličan način za prepoznavanje vlastitih emocija i obrazaca ponašanja.

Upravo zato često se s TV junacima smijemo, ali plačemo, zajedno s njima strepimo te se veselimo i razočaravamo. Donosimo pregled deset ljubavnih parova iz TV serija za koje smo navijali da im veza uspije…

10. Lily i Marshall – Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother, 2005. – 2014.)

Njihova ljubav prosječne je parove činila ljubomornima (Foto: CBS)

Jedan u nizu primjera koji potvrđuju da sitcomi obiluju simpatičnim parovima su Lily koju tumači Alyson Hannigan i Marshall kojeg utjelovljuje Jason Segel iz serije Kako sam upoznao vašu majku. Osim što su neobični i zabavni, oni uvijek iznova dokazuju da su simpatični koliko god jedan par može biti. Jako se dobro poznaju, nadopunjuju se u svakom pogledu i zapravo grade neraskidivu vezu koja jasno daje do znanja da su savršen par.

Iako ponekad nailaze na poteškoće, zapravo nikad nisu sumnjali u činjenicu da im je suđeno biti zajedno. Zajedno su kreirali neke od najsmješnijih, najupečatljivijih i najslađih trenutaka u seriji. Nema sumnje, njihova je ljubav prosječne parove činila ljubomornima jer se uobičajene ljubavne veze, u usporedbi s njima, čine – dosadne.

9. Harvey i Donna – Face (Suits, 2011. – 2019.)

Srodne duše isprva su se činile nemogućom kombinacijom (Foto: USA Network)

U popularnoj seriji Face, Harvey Spectre (Gabriel Macht) i Donna Paulson (Sarah Rafferty) isprva se čine nemogućom kombinacijom – on je zgodan i moćan korporativni odvjetnik, a ona odana tajnica koja gleda niz atraktivnih žena kako “baca oko” na njega. Iako se Donna može isprva činiti tragičnim likom, ona nije tip tihe žene koja potajno čezne za svojom simpatijom. Zapravo, kako serija odmiče, Donna se pokazuje kao briljantna profesionalka itekako dorasla Harveyjevom šarmu. Njezina gotovo telepatska intuicija čini je najboljom pomoćnicom jer ga poznaje bolje nego on sam sebe. Između njih uvijek postoji skrivena romantična napetost koja kasnije dokazuje da je Donna cijelo vrijeme bila Harveyjeva prava srodna duša. Kad on to shvati i prihvati, sve sjeda na svoje mjesto.

8. Niles i Daphne – Frasier (1993. – 2004.)

Veza Daphne i Nilesa jedna je od najgugovječnijih u seriji (Foto: NBC)

Serija je osmišljena kao spin-off serije Kafić Uzdravlje (Cheers, 1982.-1993.),  a namjera je bila nastaviti priču psihijatra Frasiera Cranea (Kelsey Grammer) nakon njegovog povratka u rodni Seattle te početka novog poglavlja u njegovom životu.

Kako samo ime govori, glavni lik u seriji Frasier je ekscentrični psihijatar Frasier Crane, a podjednako simpatičan je i njegov mlađi brat i kolega, dr. Niles Crane (David Hyde Pierce).

Obojicu prati imidž čudaka, duhoviti su, ali i snobovi, a najveće razlike među njima očituju se na ljubavnom planu. Naime, Niles je u nesretnom braku, a stvari se mijenjaju kad u Frasierov dom dođe britanska njegovateljica Daphne Moon (Jane Leeves) koja se brine za njihovog ozlijeđenog oca. I za nju bi se moglo reći da je pomalo čudna, a ponekad i vidovita. Unatoč svojim hirovima, svojim je šarmom “izborila” mjesto u seriji, ali i Nilesovo srce.

7. Sheldon i Amy – Teorija velikog praska (The Big Bang Theory, 2007. – 2019.)

Amy i Sheldon čine moćan par (Foto: CBS)

Ako svoga partnera smatrate šašavim i ekscentričnim, možete odahnuti jer zasigurno nije ni do koljena Sheldonu (Jim Parsons) i Amy (Mayim Bialik) iz Teorije velikog praska. Serija je gledateljima pružala pravi užitak tijekom svih 12 sezona te potvrdila da je Chuck Lorre (koautor i jedan od izvršnih producenata serije) kralj sitcoma! Naime, serija je bila iznimno popularna gotovo svugdje u svijetu, svi su likovi lako osvajali srca gledatelja, a Sheldon Cooper i Amy Farrah Fowler i više od ostalih.

Naime, bistri pojedinci kad su se udružili bili su intelektualno superiorni, a osim inteligencije privlačili su i pažnju i time što si međusobno odgovaraju iako je svatko od njih svima drugima – čudan. To se naročito odnosi na Sheldona koji ne prepoznaje ljudske emocije i nema uobičajne obrasce ponašanja pa, primjerice, svoju ljubav prema Amy pokazuje na neke od najneočekivanijih i najromantičnijih načina. Dokaz da su moćan par je i njihova suradnja koja im donosi zajedničku Nobelovu nagradu za fiziku.

6. Homer i Marge – Simpsoni (The Simpsons, 1989. – danas)

Oni dokazuju da se suprotnosti privlače i dobro funkcioniraju (Foto: Fox)

Iako je riječ o animiranim likovima, Homer i Marge već desetljećima putem malih ekrana ulaze u naše domove i bez greške nas cijeli taj dugi period – nasmijavaju. Marge je s jedne strane draga i ljubazna, brine o svojoj obitelji i uvijek je odgovorna. S druge strane, Homer je klošar čiji bezobrazluk uvijek iznova iznenađuje. Iako jako različiti, tijekom godina su nas uvjerili da su stvoreni jedno za drugo. Oboje su bili u prilikama da se upuste u vezu s drugim osobama, no uvijek su na kraju shvatili da je dom tamo gdje je – srce.

5. Meredith i Derek – Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy, 2005. – danas)

Njihova je “kemija” jedno vrijeme činila okosnicu serije (Foto: ABC)

Tijekom godina imali smo prilike gledati brojne odlične medicinske serije, no malo je njih s vremenom steklo kultni status kakav ima Uvod u anatomiju.

I nakon 19 sezona, dva spin-offa i najavljenom 20. Sezonom, serija i dalje privlači pažnju gledatelja. Tijekom tako dugog vremena prikazivanja bilo je puno likova i ljubavnih veza, no sinonim za ljubav u ovoj seriji bili su i ostali Meredith (Ellen Pompeo) i Derek (Patrick Dempsey). Njihova veza započela je prije nego što se saznalo da je ona specijalizantica kirurgije, a on njezin liječnik-mentor. Unatoč ogromnim razlikama među njima te često turbulentnoj vezi, njihova je “kemija” jedno vrijeme činila okosnicu serije, a njih dovela do braka i djece. More nezaboravnih trenutaka obilježili su njihovu vezu koja ipak završava – tragično.

4. Monica i Chandler – Prijatelji (Friends, 1994. – 2004.)

Njihova ljubavna priča posljednjih je sezona bila najbolji dio serije (Foto: NBC)

Sitcomi dolaze i prolaze, a mnogi čak i ne ugledaju svjetlo dana. Međutim, Prijatelji su već prvom epizodom osvojili publiku. Naime, šest glavnih likova prolazi kroz različite odnose tijekom deset sezona serije, a obožavatelji su s posebnim oduševljenjem pozdravili kad je putovanje u London neočekivano spojilo dvoje od njih.

Monica (Courteney Cox) i Chandler (Matthew Perry) bili su malo vjerojatan par. On je bio pomalo glupast, nezreo i lak, dok je ona bila usredotočena i kruta. Ipak, unatoč tome, njihova je veza postala jedno od najdugotrajnijih naslijeđa jer je njihova ljubavna priča postala posljednjih sezona bila najbolji dio serije. Unatoč usponima i padovima, njih se dvoje pokazalo kao jedan od najslađih parova koje ćete pronaći. Puno je tu romantičkih gesti koje mame suze na oči,a vrhunac predstavlja scena prosidbe i činjenica da Monica bira Chandlera umjesto muškarca koji je bio nekoć ljubav njezina života.

3. Eleven i Mike – Stranger Things (2016. – danas)

Najupečatljiviji par u seriji često se naziva – Mileven (Foto: Netflix)

Koliko god neobična i pomalo strašna bila znanstveno-fantastična serija braće Duffer, ponudila je jednu od najljepših ljubavnih priča koju su Mike (Finn Wolfhard) i Eleven (Millie Bobby Brown) započeli još kao djeca. Oboje su velika potpora jedno drugome bilo da je riječ o aktualnim ili događanjima iz prošlosti koja ih još uvijek muče, a njihova je ljubav preživjela i period razdvojenosti do kojega je došlo nakon prve sezone kad se Eleven preselila u Kaliforniju.

Nema sumnje, oni su najupečatljiviji par u seriji pa čudi stoga što je njihova veza dobila i naziv – Mileven.

2. Ted i Robin – Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother, 2005. – 2014.)

Srodnim dušama suđeno je da budu zajedno (Foto: CBS)

U početku su upravo Ted Mosby (Josh Radnor) i Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) bili u središtu priče u seriji. Naime, veći dio prve sezone Ted pokušava osvojiti Robin što mu na koncu polazi za rukom, no njihova slatka, ali pomalo čudna veza na kraju ipak ne opstaje. Njih dvoje ostaju prijatelji, oboje se upuštaju u nove emocionalne veze (Robin s jednim od Tedovih najboljih prijatelja, Barneyjem Stinsonom kojeg glumi Neil Patrick Harris).

Ipak, uvijek se postavljalo pitanje s kime će se Ted na kraju oženiti i nekako je Robin uvijek bila opcija. Do toga na kraju nije došlo, oboje su izabrali druge životne partnere, no, kako to već biva sa srodnim dušama, to nije značilo da je njihova ljubavna priča uistinu završila.

1. Ross i Rachel – Prijatelji (Friends, 1994. – 2004.)

Ovaj je par gledateljima tijekom godina priuštio priuštili su gledateljima niz legendarnih svađa, histeričnih trenutaka, ali i romantičnih scena (Foto: NBC)

Nema sumnje, Prijatelji su danas jedna od serija koja se uvijek iznova rado gleda i budi nostalgiju. U većini od ukupno deset sezona serija Ross Geller (David Schwimmer) i Rachel Green (Jennifer Aniston) više se puta zaljubljivali i odljubljivali. Tijekom svoje burne veze priuštili su gledateljima niz legendarnih svađa, histeričnih trenutaka, ali i romantičnih scena koje se ubrajaju u najbolje u povijesti sitcoma.

Teško je izdvojiti njihove najbolje trenutke, no neki od njih su zasigurno prvi njihov poljubac, video s maturalne zabave ili legendarni djelić njihove veze koji bi mogao nositi naziv “Bili smo na pauzi!”. Iako se u nekom trenutku činilo da se sve više udaljavaju i da se njihova veza primiče kraju, oni na kraju ipak završe zajedno s djetetom, vjenčanjem i poništenjem braka. No, ni to nije bio kraj. I nakon poništenja braka završavaju zajedno dokazujući da je tako oduvijek i trebalo biti.

O autoru

O autoru