‘Ubojiti klauni iz svemira’: Horor komedija iz 80-ih treba postati mini-serija

Kako obožavatelji klasičnih horora čekaju nastavak ‘Ubojitih klauna iz svemira’, on će izgleda ipak doći ali u obliku mini-serije.

Prošlo je 35 godina otkako su klauni iz svemira došli na Zemlju i pokušali pojesti njene stanovnike koji su mislili da su ovi jednostavno cirkuski zabavljači. Izgleda da je nakon toliko godina došlo vrijeme i za nastavak.

Igračke, atrakcije, video igre… a gdje je nastavak filma?

Kroz 35 godina od izlaska filma Ubojiti klauni iz svemira (Killer Klowns from Outer Space) klauni su postali linija igračaka za kojima kolekcionari luduju, atrakcije u zabavnim parkovima, a 2024. izlazi multiplayer video igra temeljena na filmu. Drugim riječima, ubojiti klauni su posvuda osim u nastavku svog prvog i jedinog filma. Tvorci originalne znanstveno-fantastične horor komedije, Stephen, Charles i Edward Chiodo (ili skraćeno braća Chiodo), godinama su pokušavali snimiti nastavak no nikako im nije uspijevalo jer su se stalno pojavljivale zapreke od strane studija, financiranja i studijskih prava. Na kraju je odlučeno kako bi nastavak priče najbolje funkcionirao kao TV serija ili mini-serija koja bi dalje istražila ubojiti svijet klaunova.

Killer Klowns from Outer Space
U svijetu ‘Ubojitih klauna iz svemira’, obične kokice se izlegnu u nešto ubojito (Foto: MGM)

‘Još niste vidjeli klaunovske životinje’

Redatelj, scenarist i producent originalnog filma, Stephen Chiodo, tijekom razgovora za SFX podijelio je svoje planove za nastavak.

Moj cilj je napraviti mini-seriju od osam dijelova za streamere. Imamo sjajan koncept koji nastavlja priču naših glavnih likova. Pratit ćemo novu grupu tinejdžera koji nailaze na klaunove i upoznaju pijanca koji živi u svom kombiju – to je Mike Tobacco. Postoji velika invazija, a mi završavamo na planetu klaunova. Imamo puno sjajnih ideja o tome u kojem smjeru ide ovaj svemir. Još niste ni vidjeli klaunovske životinje na planetu klaunova. Postoji cijeli svijet stvari koje imamo na umu!

Krajnje neozbiljan i u istoj mjeri zabavan film

Budući da je film već bio dovoljno otkačen, tko zna kakve ludosti bi braća Chiodo donijela u novoj seriji, i još k tome na planetu klaunova. Svaka stvar u Ubojiti klauni iz svemira kao da je izašla iz cirkuskog čarobnog šešira – top za kokice, pite, pištolji sa šećernom vunom… Samo što su ovdje kokice zapravo ličinke malih klaunova, pite su od kiseline a šećerna vuna rastapa ljude pretvarajući ih u slatkiše za klaunove.

Prilično blesavo, ali što očekivati od filma s takvim imenom? Nitko ne ide gledati takav film s očekivanjima nečeg krajnje ozbiljnog, a braća Chiodo su osigurali da to nitko i ne pomisli. Ubojiti klauni iz svemira je zamalo izašao pod imenom “Ubojiti klauni”, ali je odlučeno nadodati “iz svemira” da publika ne bi pomislila kako je ovo slasher ili nešto drugo. S obzirom na popularnost koju je film stekao tijekom godina, može se očekivati kako bi ovo bio hit na streamingu, a njegovi tvorci su imali dovoljno godina na raspolaganju kako bi smislili nove ludorije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru