Jerry Seinfeld i nakon 30 godina ne može zaboraviti neugodni komentar sa stand-up nastupa

I komičari rade težak, često nezahvalan posao. Skrenuo je na to pozornost legendarni Jerry Seinfeld koji se prisjetio nastupa u Bostonu 1993. godine.

Zahvaljujući kultnoj seriji Seinfeld (1989. – 1998.), komičar Jerry Seinfeld postao je sinonim za “fini humor”, odnosno humor bez psovki što je itekakva rijetkost u stand-up komedijama. Seinfeld se često navodi kao jedna od najboljih televizijskih serija svih vremena, a unatoč tome što je isprva imala skromnu gledanost, vrlo brzo je stekla kultni status zahvaljujući svojoj jedinstvenoj formuli “serije ni o čemu”. U seriji je Seinfeld glumio samog sebe – komičara koji komentira svakodnevne situacije i interakcije sa svojim bliskim prijateljima i obitelji. Upravo svojom sposobnošću da “čistim” jezikom iznese svoj pogled na svakodnevicu, stekao je veliku naklonost  publike diljem svijeta pa je komičar nedavno iznenadio izjavom da još uvijek osjeća nelagodu kad se prisjeti jednog nastupa iz 1993. godine.

Naime, Jerry Seinfeld, koji je 29. travnja napunio 70 godina života, otkrio je da željena interakcija s publikom ponekad zna biti poprilično “oštra” i demotivirajuća. U tom smislu spomenuo je stand-up nastup u Bostonu 1993. za koji se dugo i pomno pripremao te je, zadovoljan i ponosan učinjenim, jedva čekao da izađe pred publiku.

Noćna mora svakog komičara

“Pripremio sam odličan nastup o vjenčanjima. Dugo sam ga osmišljavao, dotjerivao i došao sam do toga da sam ‘pokrio’ sve aspekte tog događaja. No, tek što sam počeo, netko je iz publike dobacio: ‘Čuo sam to!’. To je noćna mora svakog komičara! A bilo je i malo zločesto od te osobe u publici”, rekao je Seinfeld.

Unatoč desetljećima iskustva, Seinfeld priznaje da ga takve interakcije još uvijek pogađaju, te otkrivaju “ranjivu” stranu komičara kad se olako obezvrijedi njihov predani rad. Ipak, Jerry Seinfeld vjeruje da su današnje publike sofisticiranije, da cijene trud koji izvođači ulažu u svoje nastupe.

Jerry Seinfeld
Od 3. svibnja Jerryja Seinfelda možemo gledati u njegovom redateljskom debiju – ‘Unfrosted: The Pop-Tart Story’ (Foto: Netflix)

“Stad-up komičari mjesecima rade na svojim nastupima. Rijetko kad nešto isprva ispadne dobro. Svaka scena iz filma koji gledate ponovljena je možda i 18 puta, a samo jednom je ispala dobro. Isto je i sa stand-upom – nakon nekog vremena konačno shvatite kako je najbolje nešto ispričati”, objasnio je slavni komičar za The Hollywood Reporter.

Redateljski debi

Iako je zašao u treću životnu dob, Jerry Seinfeld je itekako aktivan te ćemo ga za koji dan, točnije od 3. svibnja, moći gledati u njegovom redateljskom debiju u Netflixovom filmu Unfrosted: The Pop-Tart Story. Dakle, film režira, glumi u njemu, ali je i jedan od scenarista te producenata. A osim njega, glumačku ekipu čine još neka dobro poznata glumačka imena, primjerice Hugh Grant, Jon Hamm, Christian Slater, Bill Burr…

Film govori o stvarni povijesnim osobama, no sama je radnja je potpuno izmišljena. Kako stoji u službenom sinopsisu, “godina je 1963., a Kellogg’s i Post, zakleti rivali kada je proizvodnja pahuljica u pitanju, utrkuju se u stvaranju proizvoda koje će zauvijek promijeniti lice doručka. Priča je to o ambiciji, izdaji, (ne)uspjehu i – šećeru”.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Osim toga, Seinfeld će gostovati i u finalu serije Bez oduševljenja, molim (Curb Your Enthusiasm, 2000. – 2024.) koju je osmislio Larry David, Seinfeldov dugogodišnji prijatelj i koautor u seriji Seinfeld. Ova serija donosi pak priču o Larryju Davidu, njegovim dogodovštinama kod kuće, na poslu i u gradu. Serija briše granice između realnosti i fikcije i to prateći stvarne i fiktivne likove ulicama Los Angelesa. Sve se snima ručnom kamerom i bez scenarija. Naime, glumci dobivaju tek natuknice te se od njih straži – improvizacija.  

     “Oduševljen sam što me je Larry pozvao. Mislim da nakon našeg 40-godišnjeg prijateljstva i suradnje na Seinfeldu, nema boljeg od ponovne suradnje na kraju njegove serije”, rekao je Seinfeld za MovieWeb.

     O autoru

     O autoru