Jeff Bridges: ‘Nastavak Velikog Lebowskog snimio bih samo pod jednim uvjetom’

I sam Jeff Bridges volio bi da se legendarni Dude vrati na velika platna. No, sve ovisi o dvije osobe…

Oskarovac Jeff Bridges novinarima je rekao da bi pristao na snimanje nastavka Velikog Lebowskog (The Big Lebowski, 1998.) samo pod jednim uvjetom. Naime, 73-godišnji glumac je na pitanje novinara bi li pristao zaigrati još jednom ulogu Dudea dao pozitivan odgovor uz jedan uvjet. Ipak, fanove ovog kultnog filma treba upozoriti da je prerano za slavlje uz Bijelog Rusa jer u cijeloj priči o nastavku ključnu ulogu imaju i autori originalnog filma Ethan i Joel Coen.

“O, Bože! Ako bi braća Coen bila uključena u projekt, sigurno bih!”, rekao je Bridges.

Tajanstvena braća sklona iznenađenjima

Oni upućeniji u rad filmskih redatelja, scenarista i producenta, ujedno i braće, znaju da slavni dvojac nikada nije snimio nastavak nekog svog filma, ali Bridges ističe i njihovu tajanstvenost te dodaje da se ne bi iznenadio da mu se iznenada pojave na vratima s prijedlogom za The Big Lebowski 2: The Dude Abides.

“Braća su zagonetna i puna iznenađenja. Ne znate što od njih možete očekivati. Ne mislim da će snimiti nastavak, no opet skloni su iznenađenjima pa me možda iznenade i odluče se snimiti ga”, kaže Bridges.

Braća Coen napisala su scenarij za Velikog Lebowskog, a režirao ga je samo Joel Coen. Jeff Bridges u filmu glumi Dudea, lijenčinu i zaljubljenika u kuglanje i upravo je to njegova najpoznatija uloga. Njegova opuštenost, prljavi tepih i činjenica da ima isto ime i prezime kao milijunaš čija supruga kriminalcima duguje novac “katapultira” ga u kriminalno podzemlje Los Angelesa.

Iako se danas smatra kultnim, film isprva nije naišao na pozitivnu reakciju publike, no kasnije se percepcija filma, posebno glavnog lika Dudea, posve izmijenila te je na koncu osnovana i religija poznata kao Dudeism. A osim publike i kritike film je 2014. godine dobio i državno priznanje. Naime, Velikog Lebowskog Kongesna knjižnica od te godine čuva u Nacionalnom filmskom registru Sjedinjenih Američkih Država i to kao “kulturološki, povijesno ili estetski značajno” djelo.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Jesus Quintana u spin-offu

     A dok čekamo eventualni nastavak filma koji je u kina došao prije četvrt stoljeća i koje bi Bridges rado glumio ako bi filmska ekipa uključivala i braću Coen, 2020. je fanovima Velikog Lebowskog ponuđen spin-off  The Jesus Rolls, kriminalistička komedija koju je napisao, režirao i naslovnu ulogu glumio John Turturro.

     Što se Jeffa Bridgesa tiče, glumac je nedavno pobijedio rak i trenutačno predvodi glumačku postavu FX-ove akcijske triler serije The Old Man i tijeku je snimanje druge sezone. Braća Coen pak posljednjih nekoliko godina rade odvojeno. Tako je Joel Coen 2021. režirao povijesni triler The Tragedy of Macbeth s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi koji je kritika odlično ocijenila, dok je Ethan Coen okupiran pisanjem, produciranjem i režiranjem komedije Drive -Away Dolls čiju je premijeru Focus Features najavio za 22. rujna ove godine.

     O autoru

     O autoru