Johnny Depp i Jeff Bridges kao Sotona i Bog u novom filmu Terryja Gilliama

Johnny Depp i Jeff Bridges trebali bi odmjeriti božanske snage u komediji ‘The Carnival at the End of Days’ Terryja Gilliama.

Poznati redatelj i bivši Montypythonovac Terry Gilliam ima novi projekt u rukama koji zvuči veoma šareno kao i sve njegovo do sada, a trebao bi početi sa snimanjem u siječnju 2025.

Bog želi uništiti čovječanstvo, Sotona ga spašava

The Carnival at the End of Days (Karneval za smak svijeta) je fantastična komedija gdje Bog, razočaran onim što se dogodilo na planeti Zemlji, želi izbrisati čovječanstvo, a jedini koji ih želi spasiti je Sotona, koji uvjerava Boga da su dvoje mladih koje je pronašao novi Adam i Eva.

Terry Gilliam prošlog je prosinca govorio o svom filmu gdje bi Johnny Depp trebao glumiti Sotonu koji pokušava spasiti čovječanstvo od Boga “jer njemu trebaju ljudi u paklu, inače više neće imati posla!” Nasuprot Johnny Deppovog Sotone, Jeff Bridges će biti u ulozi Boga. U razgovoru za Première uoči Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy gdje će primiti počasnu nagradu, Terry Gilliam je dao malo više informacija o filmu. Što se tiče Jeff Bridgesove uloge, redatelj je dao do znanja kako to neće biti Bog na kakvog smo inače naviknuli.

U filmu je Bog priroda. Ali priroda koja vam se može obraćati. Trebat će mi animacija kako bi ga oživio, jer u sceni s Bogom ima najmanje petnaest životinja. To će biti komplicirano, jer mora biti realno. I bit će jako skupo. Vidjet ćemo kako će se odviti. Ali to je dobar scenarij. Bit će jako zabavno za one koji vole biti uvrijeđeni.”

Čovjek koji je ubio Don Quijotea
Terry Gilliam s Jonathanom Pryceom na setu filma ‘Čovjek koji je ubio Don Quijotea’ (Foto: Tornasol Films)

Tko će biti Eva?

Pored Johnnyja Deppa i Jeffa Bridgesa, u filmu će glumiti Adam Driver i Jason Momoa u još nepoznatim ulogama. Možda nije službeno objavljeno, ali netko od njih dvojice je sigurno Adam jer redatelj je izjavio; “Treba nam još žena da zaokružimo ovo.” To bi se odnosilo na pronalazak glumice za Evu koju će uz Adama Sotona tražiti da ih predstavi Bogu. Od svih navedenih, Jason Momoa je jedini glumac koji još nije radio s Terryjem Gilliamom.

Mada je početak snimanja zakazan za siječanj 2025., redatelj još ne zna točan datum kao ni lokaciju gdje će se film snimati. Vijest o novom filmu Terryja Gilliama sigurno je veselje za njegove obožavatelje kao i sve ljubitelje filma, možda se ne bi trebalo pretjerano veseliti skorom datumu izlaska. Gilliamovom posljednjem filmu, Čovjek koji je ubio Don Quijotea (The Man Who Killed Don Quixote, 2018.), trebalo je gotovo 30 godina i osam pokušaja da izađe zbog nebrojeno mnogo prepreka kako bi se snimio. Nadamo se da to i ovdje neće biti slučaj, već da će publika dobiti novi materijal za uvrijediti se na Gilliamovski način.

O autoru

O autoru