Isabelle Fuhrman ponovno kao serijski ubojica za horor ‘Siroče 3’

William Brent Bell radi na trećem nastavku hit horora ‘Siroče’ gdje se Isabelle Fuhrman vraća kao Esther. Ili možda Leena?

Nitko nije očekivao da bi horor triler Siroče (Orphan) iz 2009. mogao dobiti nastavak, ili još bolje – prequel. Unatoč tome, 2022. godine izašao je Siroče: Prvo ubojstvo (Orphan: First Kill) i ušutkao sve skeptike koji su ga smatrali nepotrebnim.

Djevojka od 26 godina glumi 9-godišnjakinju

Isabelle Fuhrman se za Siroče: Prvo ubojstvo vratila u ulozi Esther, tj. Leene, serijskog ubojice koji izgleda poput djevojčice. Za originalni film iz 2009. Fuhrman nije bio problem glumiti takvu ulogu jer je imala 11 godina, no 13 godina kasnije trebalo je upotrijebiti pravu filmsku magiju kako bi se postigao željeni efekt. Glumica je sad već odrasla žena, a film je još k tome bio prequel. Stoga su prave pozicije kamere i glumaca, visoke potpetice i dječji dubleri imali glavnu riječ na snimanju, dok je CGI efekata bilo minimalno.

Prvo ubojstvo bio je veliki uspjeh koji je iznenadio sve zaradivši 44 milijuna dolara na budžetu od 10 milijuna, a sada nam se na temelju uspjeha prva dva filma sprema i nastavak. Ili možda još jedan prequel?

Siroče: prvo ubojstvo
Kadar iz filma ‘Siroče: Prvo ubojstvo’ (Foto: Dark Castle Entertainment)

‘Došli smo do dijela gdje je sve moguće’

Redatelj filma Siroče: Prvo ubojstvo, William Brent Bell, tijekom razgovora za THR rekao je kako se aktivno radi na Siroče 3.

Definitivno mislim da ‘Siroče’ kao franšiza ima toliko varijacija, a za razliku od drugih franšiza, bilo da se radi o lutki ili maskiranom ubojici, ona je stvarni lik na ekranu poput Hannibala Lectera i nikada neće ostarjeti. Dakle, mi to stvarno možemo i postajat ćemo samo bolji u tome. A Isabelle to jako voli. Dakle, dok god nas priče uzbuđuju, toliko je smjerova gdje krenuti, a sada radimo i na trećem. Kad sam vidio scenarista [Davida Coggeshalla] na projekciji filma Lord of Misrule prije nekoliko tjedana, razgovarali smo o njegovom novom filmu, The Family Plan, i on je rekao: ‘Želim pisati ‘Siroče’ filmove jer postoji tolika sloboda. Možeš raditi bilo što.I sad kad smo s drugim nastavkom krenuli u drukčijem smjeru, pravilnik franšize došao je do dijela gdje je sve moguće..”

Serijal s obratima

Oba filma serijala Siroče imala su neočekivane preokrete u radnji, stoga je logično bilo upitati Bella namjerava li nastaviti s time u trećem nastavku.

Apsolutno. David Leslie Johnson-McGoldrick, koji je stvorio prvi s Alexom Maceom, bio je jako uključen u drugi i rekao je: ‘Film Siroče je o obratu. To je ono što mora imati.’ I znajući gdje smo već u procesu, iznimno sam uzbuđen zbog preokreta i obrata koje spremamo.”

Očito i publika od filmova Siroče očekuje velike obrate i naravno, ubojstva koja krase svaki klasičan horor triler. Siroče: Prvo ubojstvo je nerijetko bio zabavniji i luđi od originala koji je igrao najviše na misteriju, no hoće li uspjeti i po treći puta, saznat će se uskoro.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru