Filmske frizure za najluđu noć u godini

Posebna noć zaslužuje i poseban izgled. No, ponekad je teško pronaći pravu inspiraciju. Zato smo malo otišli u filmsku povijest i pronašli neke od najatraktivnijih frizura filmskih diva. Neka vam posluže kao nadahnuće za odvažan ulazak u 2023.

Kraj godine idealno je vrijeme za planiranje novih početaka. Osim toga, pred nama je još jedna vrlo važna glamurozna noć – Silvestrovo. Zašto u 2023. ne bi ušli poput filmske zvijezde?

Nije tajna da velike filmske dive diktiraju nove modne trendove. Inspirirati se njihovim kreacijama odličan je put prema savršenom izgedu.

Nove navike, nove odluke, novi imidž. Provjerite kako to rade filmske dive.

Kada su u pitanju frizure, film nam nudi pravu glamuroznu lepezu raznih stilova. Punđe, raspuštena ravna kosa, kovrčava ili pak bob – na nama je da odaberemo pravi imidž za sebe.

Carey Mulligan u Velikom Gatsbyju

Carey Mulligan u filmu Veliki Gatsby © 2013 Warner Bros. Ent. 

Kratka ravna kosa i glamurozan nakit na njoj. Savršena frizura iz 1920-ih. To je ono što u filmu Veliki Gatsby čini Carey Mulligan tako neodoljivo šarmantnom divom.

Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tiffanyja

Audrey Hepburn u filmu Doručak kod Tiffanyja (Spinel Entertainment)

Frizura Audrey Hepburn u ovom filmu iz 1961. izgleda super otmjeno. Garderoba Holly Golightly (Audrey Hepburn) u Doručku kod Tiffanyja zacementirala je film kao jedan od onih s najvećim fokusom na modu.

No, nisu se žene diljem svijeta divile samo njezinim Givenchy haljinama. Njezina pixie frizura, koju je počešljala frizerka Grazia de Rossi, odmah je postala ikona sama po sebi.

Prema Audrey, pramenovi u frizuri pomogli su joj da “pobjegne od onog primarnog izgleda dame, poput časnih sestara i princeza”.

Emma Stone u Miljenici

Emma Stone u filmu Miljenica © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation

Divne kovrče složene u urednu frizuru. Frizerka i šminkerica Nadia Stacey osvojila 2019. je nagradu BAFTA za svoj rad na filmu Miljenica. Radeći primarno s perikama za projekt, Nadia je perikama dodala mašne i poprskala ih pastelnim kredama kako bi im dala moderan štih.

Marilyn Monroe u filmu Muškarci više vole plavuše

Marilyn Monroe u filmu Muškarci više vole plavuše (© 2012 Twentieth Century Fox )

Jedna od najpoznatijih figura dvadesetog stoljeća, Marilyn Monroe, bila je u fokusu kako muškaraca tako i žena zbog njezine ljepote i privlačnosti.

Glumica je voljela riskirati kada je moda u pitanju, a njezin stil postao je inspiracija mnogima diljem svijeta. Poznata po svom platinasto plavom bobu koji joj je tako dobro stajao, natjerala je mnoge žene da isprobaju isti stil.

Njen savršen izgled i njen glamurozna stil uhvaćeni su u filmu Muškarci više vole plavuše, kada je slavno izvela pjesmu “Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji”.

Michelle Pfeiffer u filmu Lice s ožiljkom

Michelle Pfeiffer u filmu Lice s ožiljkom

Savršeno ravni bob, postoji li išta elegantnije? Michelle Pfeiffer u filmu bista, od frizure do predivnih elegantnih haljina.

Uma Thurman u filmu Pakleni šund

Uma Thurman u filmu Pakleni šund © STUDIOCANAL GmbH

Još jedan bob, stvoren za sve prilike. Od elegantne večere do mistične dive na tajnom zadatku.

Angelina Jolie u filmu Turist

Angelina Jolie u filmu Turist © Kinowelt

Ako ste uspjeli uhvatiti ovaj romantični triler iz 2010. godine, sjetit ćete se da je koliko je u njemu Angelina Jolie natprirodno prekrasna. Noseći raskošne balske haljine tijekom većeg dijela filma, glumičin svakodnevni glamur redovito nadopunjuju predivni lepršavi dugi uvojci.

Penelope Cruz u filmu Vraćam se

Penelope Cruz u filmu Vraćam se (foto: El Deseo)

Ovo je gotovo vrhunac neurednog dotjerivanja. Elegantna raščupana frizura Penelope Cruz nevjerojatno je puna volumena i sjaja. Dodatne bodove moramo dodijeliti i za one raščupane šiške sa strane.

Blake Lively u filmu Bezvremenska Adaline

Blake Lively u filmu Bezvremenska Adaline © Ascot Elite Entertainment Group

Besprijekorni pramenovi. Njezini zlatni uvojci zabačeni sa strane savršeno su isfenirani i sjajni. Frizura koja nikada nije izašla iz mode.

O autoru

O autoru