Dubravka Turić trijumfirala u Italiji

“Za osebujan ton filma kojim publici nudi intrigantnu i nezaboravnu priču, nagradu Castello Aragonese za najbolju režiju dobiva Dubravka Turić“, napisao je žiri u obrazloženju na 21. Ischia Film Festivalu.

Redateljica Dubravka Turić osvojila je za film Tragovi nagradu Castello Aragonese za najbolju režiju na sinoć završenom 21. Ischia Film Festivalu. Nagradu za svoj dugometražni prvijenac osobno je preuzela redateljica Turić na svečanosti prilikom zatvaranja festivala, održanog od 24. lipnja do 1. srpnja 2023. godine u prostorima predivnog Aragonskog dvorca.

Fokus međunarodnog festivala na talijanskom otoku Ischia usmjeren je na filmsku naraciju koja ističe kulturni identitet i jedinstvena obilježja lokacija snimanja filma. U glavnom žiriju za dugometražni film bili su bugarska producentica Mira Staleva, turski redatelj Emre Kayis i srbijanski filmski kritičar Vuk Perović.

Pažnja prema detaljima

„Za sposobnost da energijom gradi krhki svijet žene koja traži odgovore u svojem znanstvenom projektu, ali i u životu. Za pažnju prema detaljima i delikatan osjećaj za vizualno pripovijedanje, kroz koje istražuje krizu identiteta protagonistice. Za osebujan ton filma kojim publici nudi intrigantnu i nezaboravnu priču, nagradu Castello Aragonese za najbolju režiju dobiva Dubravka Turić“, napisao je žiri u obrazloženju nagrade.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Film Tragovi svjetsku je premijeru imao na 38. međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, a do sada je nagrađen na filmskim festivalima L’Europe autour de l’Europe i Unrestricted View Film Festival. 

     Izlaz iz vlastite traume

     Kao posljednji član nekada brojne obitelji, znanstvenica Ana (Marija Škaričić) suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postat će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

     Uz glavnu producenticu Ankicu Jurić Tilić i Kinoramu kao glavnog producenta, film Tragovi nastao je u koprodukciji s litvanskim Tremorom i srbijanskom Coronom.

     O autoru

     O autoru