David Beckham: Snimanje dokumentarca pokazalo se dobrom terapijom

Bivši engleski nogometaš David Beckham otkrio je da mu je snimanje Netflixove dokumentarne serije Beckham pomoglo da preboli teške situacije iz svoje karijere, ali i shvati da ni njegovoj obitelji nije bilo lako.

Engleska nogometna legenda, modna ikona i suprug “spajsice” Victorije otvorio je dušu i u sklopu promocije Netflixove dokumentarne serije Beckham priznao da je snimanje te serije na njega djelovalo – terapeutski. Naime, David Beckham je, zajedno redateljem Fisherom Stevensom, producentom Johnom Battsekom i montažerom Michaelom Harteom na panelu “For Your Consideration” u Los Angelesu promovirao seriju Beckham koja donosi zanimljive detalje o njegovoj nogometnoj karijeri, obiteljskom životu te poslovnim pothvatima.

“Moja nogometna karijera trajala je 22 godine i kad bih je trebao opisati jednim pojmom bio bi to ‘roller coaster’. Dakle, puno uspona i padova koji su ponekad bilo jako teški, a mogućnost da u seriji prvi put govorim o nekim od tih teškim trenutaka bila mi je vrsta terapije koja mi je pomogla da ih prebolim”, bio je iskren Beckham te zahvalio ekipi koja stoji iza dokumentarne serije.

Dobar osjećaj

Jedan od najboljih nogometaša svijeta rekao je da se zbog razgovora za potrebe serije osjećao bolje te da mu je to pomoglo da “preboli neke stvari” misleći na odlazak iz Manchestera Uniteda 2003. te isključenje iz utakmice Engleske protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. Ta je utakmica završila rezultatom 2-2, a obilježio ju je incident zbog kojeg je Beckham dobio crveni karton u 47. minuti, nakon udaranja Diega Simeonea, tako da su Englezi više od sat vremena na terenu bili s igračem manje. “Grijeh” je to koji mu navijači (ali i poneki suigrači) dugo nisu oprostili pogotovo stoga što je Engleska na kraju, nakon jedanaesteraca, izgubila utakmicu.

Serija podsjeća na sve ključne trenutke njezove nogometne karijere (Foto: Netflix)

Što se pak Manchestera Uniteda tiče, David Beckham je u tom klubu započeo svoju nogometnu karijeru i postao jedan od ključnih igrača koji su pomogli klubu da osvoji brojne trofeje, uključujući UEFA Ligu prvaka. Međutim, njegov odlazak iz kluba bio je popraćen kontroverzama, odnosno svađama s tadašnjim trenerom Alexom Fergusonom što je na kraju rezultiralo Beckhamovim transferom u Real Madrid.

Osim toga, dokumentarac mu je pomogao i da shvati koliko je njegova obitelj trpjela zbog činjenice da je javna osoba, pogotovo tijekom onih teških trenutaka.

“Htio sam napraviti ovaj dokumentarac da moja obitelj sve ono što smo zajedno prošli ima ‘na jednom mjestu’. No, tek kad sam pogledao gotov proizvod, shvatio sam koliko je zapravo moj život utjecao na živote mojih roditelja, baka i djedova, sestara i prijatelja”, rekao je Beckham te otkrio i što mu je majka rekla nakon premijere serije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Mamina podrška

     “Čak mi je i mama nakon projekcije rekla da se ne moram osjećati loše. To me je emocionalno dotaklo, baš kao i kad mi se na povratku kući, u autu, obratio najmlađi sin Cruz i rekao: ‘Tata, nisam znao da si tako dobar!'”, rekao je David Beckham.

     Nakon emitiranja serije, Beckham je brzo postao memešto je pretvoreno i u Super Bowl reklamu – zbog scene u kojoj se iznenadno ubacuje u kadar dok je supruga Victoria govorila o skromnom odgoju.

     “Bio je to Victorijin prvi dan snimanja, sjedila je tamo u salonu i izgledala je sjajno. Natjerala je pse da trče unutra i van i redatelj je mislio da sam izašao iz kuće, ali ja sam bio u kuhinji i pripremao kavu prije nego što sam otišao u ured“, prisjetio se Beckham.

     “Stavio sam slušalice i odjednom sam čuo kako moja žena govori: ‘Pa, prizemljeni smo.’ A ja sam rekao: ‘Ne, ne, ne.’ Kada je rekla ‘Mi smo radnička klasa’, gurnuo sam glavu kroz vrata i rekao sam, ‘Budi iskrena’“ prisjetio se Beckham.

     Ujedno je i napomenuo da se sjeća kako je redatelj Stevens zbog te njegove male intervencije bio „izuzetno bijesan“.

     Scena – pravo zlato

     Stevens je objasnio da su zakazali “intervju s Victorijom jer je David navodno bio vani i ona je mogla slobodno govoriti što želi, a onda se on pojavio i bila sam prilično uzrujana. Pomislio sam, ‘Vodite ga odavde’, ali zapravo je ispalo sjajno”, priznao je redatelj. “Uspjelo je. Hvala Bogu da je snimatelj uhvatio Davida, kasnije sam mu čak rekao: ‘Mislim da imamo zlato.’”

     Još krajem prošle godine, Beckham je 50 sati snimanja serije tijekom dvije godine nazvao “paklenim putovanjem” te je priznao da mu je bilo potrebno neko vrijeme da se odluči pred kamerama govoriti o svome životu.

     “I prije deset godina, kada sam se povukao iz nogometa, bilo je upita da to učinim, no tada nisam bio spreman osvrnuti se unatrag i pričati o svojoj karijeri i životu. Nije bilo lako to ni sada učiniti, no mislim da smo napravili dobar posao i da cijeli tim može biti zadovoljan, Zaključio je David Beckham.

     O autoru

     O autoru