Spawn: Scenaristi Jokera i Kapetana Amerike 4 počinju rad na Blumhouseovom projektu

Blumhouseov Spawn je dobio nove scenariste koji će povući ovog superheroja iz Pakla na Zemlju.

Trio scenarista zaslužan za novu ekranizaciju su: nominiran za 2 Oscara Scott Silver (Joker, Boksač), Malcolm Spellman (Kapetan Amerika: Novi svjetski poredak, Falcon i Ratnik zime) i Matthew Mixon (Sve je bilo jučer).

Tvorac Spawna, Todd McFarlane, još je 2017. izrazio želju da paklenog heroja vrati na velike ekrane. Nakon što mu je prišao Jamie Foxx sa željom kako bi volio glumiti naslovnog junaka jer je i sam veliki fan stripa, McFarlane se bacio na pisanje scenarija za novi film gdje Foxx tumači glavnu ulogu.

Spawn (1997) Michael Jai White i Martin Sheen
Scena iz filma Spawn © 1997 New Line Cinema

Sa završenom prvom verzijom scenarija, McFarlane je bio zainteresiran i za režiranje filma. No kako je Blumhouse odlučio uložiti više u film, i sam prvotni scenarij se mogao dodatno proširiti i učiniti pravim blockbusterom a ne samo žanrovskim ostvarenjem sa manjiim budžetom od 10 – 12 milijuna dolara.

Što se tiče režiranja filma, McFarlane koji je do sad režirao samo kratke glazbene video uratke za bendove poput Disturbed, Korn i Ozzy Osbournea, je za The Hollywood Reporter dao izjavu:

„Ako imamo glumca s A-liste, producente s A-liste, scenariste s A-liste, želimo li onda dobiti i redatelje i kinematografe s A-liste? Odgovor je ‘Naravno.’ Neka se tako nastavi.“

Todd McFarlane

Možda bi McFarlane bio dobar redatelj, no kao što i sam kaže, vjerojatno je bolje da tu poziciju preuzme netko iskusniji s obzirom na poznata imena i producenta koji stoje iza projekta.

Spawn (1997) Michael Jai White
Michael Jai White u filmu Spawn © 1997 New Line Cinema

Silver, Spellman i Mixon bi trebali napisati scenarij prema prvotnom predlošku i ideji McFarlanea, a navodno bi i nominiran za 2 Oscara Jeremy Renner (franšiza Osvetnici, Narednik James) trebao glumiti u novom filmu, no sve ovisi o konačnoj verziji scenarija kao i glumčevom rasporedu snimanja. Foxx je i dalje aktivno na projektu te se navodi kao glavni glumac.

Deadline kao radnju filma navodi: Foxx glumi Ala Simmonsa, člana elitne jedinice CIA-e koji je dva puta izdan. Nakon što ga njegov tim izda, ubije i zapali, on je prevaren i u Paklu. Nagovoren je da postane pakleni ratnik u zamjenu za mogućnost da se ponovno ujedini sa svojom ženom. Ali Spawn se nađe zaglavljen u kukuljici demonskog stvorenja, a njegova žena se udaje za njegovog najboljeg prijatelja. Ovo je bijesni antijunak koji se namjerava riješiti gradskog ološa u borbi između dobra i zla koje zahvaća Zemlju, Raj i Pakao.

Spawn (1997) John Leguizamo
John Leguizamo kao Violator u filmu Spawn © 1997 New Line Cinema

Strip Spawn je počeo izlaziti 1992. godine za Image Comics te je odmah postao veliki hit, a izlazi još i danas. Lik Spawna pojavio se u video igrama, TV serijama i filmovima.

1997. snimljen je film Spawn sa Michael Jai Whiteom (Crni dinamit, Dva lica zakona) kao naslovnim junakom. Kritičari su ga gotovo jednoglasno proglasili lošim filmom, no kao što to biva, tokom godina je stekao veliki broj obožavatelja. Za to je većinom zaslužna izvedba John Leguizama (Moulin Rouge, franšiza John WIck) kao glavnog negativca, demonskog klauna Violatora, i samim time što je Spawn tamnoput a to ga čini jednim od prvih tamnoputih (anti)junaka na filmu.

Complex magazin ga je postavio na 2. mjesto od 22 liste „Najboljih crnih superjunaka u filmovima“. Ispred njega na listi je jedino Wesley Snipes kao Blade.

Trailer za film Spawn iz 1997.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru