Cate Blanchett opet Lydija Tár u filmu ‘The Fundraiser’ ?

Nakon gledanja filma Tár , jedno pitanje koje se samo po sebi nameće jest hoće li Lidya Tár ponovo dirigirati? Redatelj Todd Field u nedavnom je razgovoru za IndieWire Field nagovijestio da bi se to moglo dogoditi.

Film Tár prati Blanchett u ulozi svjetski poznate dirigentice čiji osobni život i profesionalna karijera krenu u drugi smjer zbog njenog otrovnog ponašanja. Međutim, nakon gledanja filma jedno pitanje koje se samo po sebi nameće jest hoće li Lidya Tar ponovo dirigirati? U nedavnom razgovoru za IndieWire Field je nagovijestio da bi se to moglo dogoditi.

Novi film smješten je u isti univerzum kao i film Tár

Tijekom razgovora, Field je otkrio nadolazeći kratki film The Fundraiser, koji je smješten u isti svemir kao Tár . Iako nije ulazio u detaljno u radnju filma, uvjerio je obožavatelje da se film odnosi na “prva tri slova tog naslova”.

Vidjet ćete neka lica iz filma i neke stvari koje će vas iznenaditi

Svakako, imati kratki film smješten u isti paranoični svemir kao Tár zvuči zabavno, pa kad su ga ispitivali o Blanchettinom povratku, redatelj je nagovijestio da će ona ponovno glumiti moćnu dirigenticu.

Međutim, nećemo gledati istu glumačku postavu kao i u filmu Tár. Redatelj objašnjava: “Vidjet ćete neka lica iz filma i neke stvari koje će vas iznenaditi.”

Premijera na Berlinaleu

Kratkometražni film bit će prikazan na Berlinaleu kao dio razgovora s Cate Blanchett, Ninom Hoss i kompozitoricom Hildur Guðnadóttir.

Todd Field i Cate Blanchett nižu nagrade na filmskim festivalima, a za oboje se predviđaju i nominacije za Oscara.

Od svoje premijere na Venecijanskom festivalu i nakon toga na ostalim festivalima, kritike i publika su jednoglasni – filmu ne gine jedna, već više nominacija za prestižnu nagradu Oscar. Između ostaloga, film je nominiran za Zlatni Globus u kategoriji najboljeg originalnog scenarija Todd Fielda.

Film Tár gledamo u kinima od 26.01.

O autoru

O autoru