Europska premijera ‘Bazen beskraja’ na Berlinaleu oduševila publiku

‘Bazen beskraja’ redatelja Brandona Cronenberga imao je svoju europsku premijeru na jednom od vodećih svjetskih filmskih festivala, Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Dugoočekivani film producentice Anite Juke, Bazen beskraja (Infinity Pool) s Alexandrom Skarsgårdom i Miom Goth u glavnim ulogama, izazvao je oduševljenje kod publike na potpuno rasprodanoj projekciji u sklopu Berlinale Specials, programu koji istražuje podrijetlo određenih filmskih trendova, te je posvećen raznovrsnim ostvarenjima koji uzdižu film kao umjetničku formu.

Svi glumci se žele vratiti snimati u Hrvatsku

 “Svjetska premijera filma održana je na Sundanceu, no meni je osobno drago što je Berlinale prvi festival našeg teritorija koji ga je odlučio prikazati. Radi se o ambicioznom projektu koji je rezultat prekooceanske suradnje Kanade, Hrvatske i Mađarske, na filmu je radilo preko 75 filmskih djelatnika, a apsolutno svi glumci nas pitaju koji nam je sljedeći projekt, jer se žele vratiti snimati u Hrvatsku”, rekla je producentica Anita Juka.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Film je sniman na lokaciji u Šibeniku, a u njegovom nastajanju sudjelovalo je više od 75 profesionalaca iz Hrvatske. Među njima su i brojni voditelji sektora: Zdravko Madžarević (direktor ekipe), Zvonko Sarić (scenograf), Lidia Janjić Vuković (casting direktorica), Slaven Spinčić (majstor rasvjete), Svetlana Gutić (majstorica maske), Dino Terek (vođa lokacija), Zvonimir Škorić (rekviziter), Zdravko Pleše (transport koordinator), Dalibor Ogorevac (unit manager), Laura Sinovčić (koordinatorica produkcije) i drugi. U ekipi filma su i hrvatski glumci Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković, Dunja Sepčić i Lena Juka Štambuk, dok je na snimanju sudjelovalo više od 400 statista.

     Bazen beskraja uskoro u europskim kinima

     Bazen beskraja trenutno osvaja kina diljem SAD-a, a uskoro će krenuti u svoju europsku distribuciju. Distributeri filma za europsko tržište su Universal Pictures i Focus Features koji je Universalova divizija za nezavisnu i stranu kinematografiju.

     Za zagrebačku produkcijsku kuću 4 film i producenticu Anitu Juku ovo je posljednji u nizu mnogih svjetskih uspjeha u svijetu filma, nakon što su prošle godine prezentirali čak dva filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu – film Vizija leptira (Bachennya metelyka, 2022.), redatelja Maksyma Nakonechnyeg i film Dani suše (Kurak Günler, 2022.), redatelja Emina Alpera.

     Dobra atmosfera na europskoj premijeri

     Kako je bilo na europskoj premijeri filma Bazen beskraja gdje su prisustvovali svi glumci, provjerite u galeriji niže.

     Foto: 4Film/Šahin Šišić

     O autoru

     O autoru