Iz Šibenika na Sundance – ‘Bazen beskraja’ hrvatske producentice Anite Juke na prestižnom festivalu

Film Bazen beskraja Brandona Cronenberga s Alexanderom Skarsgårdom i Mijom Goth u glavnim ulogama premijerno će biti prikazan na jednom od najbitnijih svjetskih festivala. U filmu glume domaći glumci Alan Katić, Amar Bukvić i Romina Tonković, a koproducentica je Anita Juka.

Hrvatska kinematografija imat će svojeg predstavnika na Filmskom festivalu Sundance. Manjinska hrvatska koprodukcija Bazen beskraja, čija je hrvatska producentica Anita Juka, premijerno će biti prikazana u službenom programu Midnight.

Snimanje u Šibeniku

Bazen beskraja kanadskog redatelja Brandona Cronenberga sniman je prošle godine u Hrvatskoj. Radnja prati Jamesa Fostera (Alexander Skarsgård), romanopisca, koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, provodeći vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em (Mia Goth).

Film je sniman u Šibeniku, a u njegovom nastajanju sudjelovalo je više od 75 profesionalaca iz Hrvatske.  Među njima su i brojni voditelji sektora: Zdravko Madžarević (direktor ekipe), Zvonko Sarić (scenograf), Lidia Janjić Vuković (casting direktorica), Slaven Spinčić (majstor rasvjete), Svetlana Gutić (majstorica maske), Dino Terek (vođa lokacija), Zvonimir Škorić (rekviziter), Zdravko Pleše (transport koordinator), Dalibor Ogorevac (unit manager), Laura Sinovčić (koordinatorica produkcije) i drugi. U ekipi filma su i hrvatski glumci Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković, Dunja Sepčić i Lena Juka Štambuk, a na snimanju je sudjelovalo više od 400 statista.

Scena iz filma Bazen beskraja (Foto: Sundance Institute)

„Hrvatska svojom raznolikošću može poslužiti kao ‘setting’ za mnogobrojne svjetske zemlje, kao što je i dokazala posljednjih godina, no u ovom slučaju, Hrvatska će poslužiti kao izmišljena zemlja Li Tolqa. Ono što nas veseli je da je ovo prva koprodukcija između Hrvatske i Kanade na dugometražnom igranom filmu. Vjerujem da će ova suradnja potaknuti i buduće suradnje između ove dvije zemlje te daljnji napredak međunarodnih filmskih suradnji s Hrvatskom”, kazala je za vrijeme snimanja filma producentica Anita Juka.

Bogat program Sundance Film Festivala

Redatelj i scenarist trilera Bazen beskraja je Brandon Cronenberg, producenti su Karen Ella Harnisch i Andrew Cividino (Film Forge), Noah Segal i Christina Piovesan (Elevation Pictures) te Rob Cotterill. Uz Anitu Juku koproducenti filma su Daniel Kresmery i Jonathan Halperyn (Hero Squared), a direktor fotografije je Karim Hussain

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Sundance Film Festival bit će održan od 19. do 29. siječnja u američkom gradu Park City. Za festival, čiji je osnivač legendarni glumac i redatelj Robert Redford, prijavljeno je gotovo 16 tisuća filmova, no na festivalu će biti prikazano samo 101 odabrani dugometražni naslov. Među njima su i zatvorski triler Eileen s Anne Hathaway u glavnoj ulozi te intrigantni dokumentarni filmovi o Michaelu J. Foxu i Brooke Shields.

     Cjelokupni program Sundance Film Festivala pronađite OVDJE.

     O autoru

     O autoru