‘3211’: Biografska glazbena priča o Stefanu Đuriću Rasti ovog studenog stiže u hrvatska kina

Stefan Đurić ‘Rasta’, jedan od najpoznatijih rap glazbenika s ovih prostora posljednjih nekoliko godina, s publikom će podijeliti svoju priču u novom dokumentarno-igranom filmu.

Film “3211” je istinita priča o Stefanu Đuriću, uspješnom muzičaru koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gdje od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pjesme. Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja nadilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najprije se izdvaja po tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje s vlastitim radom, svojim pjesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušatelja.

3211
Scena iz filma 3211 (Foto: Taramount)

Novi Rastin album može se čuti samo u novom filmu

Nije tajna da je krajem 2020. godine popularni srpski glazbenik Stefan Đurić Rasta završio iza rešetaka zbog posjedovanja određene količine opojne droge marihuane. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u pritvoru iza rešetaka, prebačen je u kućni pritvor ali osim svoje slobode i novostečenih saznanja o sebi sa sobom je donio još nešto. To su bile ideje i pjesme za novi album, a svoju priču odlučio je podijeliti s obožavateljima i cjelokupnom filmskom publikom u 3211.

Film 3211 je za sada jedini način da se poslušaju nove pjesme s nadolazećeg istoimenog albuma koji će sadržavati 7 novih skladbi. Ako se iz imena filma 3211 svaki broj zasebno zbroji dobije se 7 koliko je i pjesama na albumu, ali 3-2-11 zapravo predstavlja blok, kat i sobu u kojoj je Rasta proveo 4 mjeseca u zatvoru.

3211
Scena iz filma 3211 (Foto: Taramount)

Rasta u filmu glumi sam sebe, te će se iz prve ruke čuti i vidjeti njegova priča o odrastanju, životu, kreativnom stvaralaštvu i što za njega predstavljaju glazba i sloboda. Od odnosa s njegovim veoma liberalnim roditeljima do suočavanja sa samim sobom, film o Rastinom životu obiluje humorom, dramom i glazbom. 3211 konceptualni je ciklus pjesama u kojima se Rasta, inspiriran uzbudljivim i traumatičnim događajima iz svog života, tijekom kojih je iz svakodnevice prebačen u milje istražnog zatvora, susreće s drugim svijetom, prostorom koji nije naseljen njegovim obitelji, prijateljima i kolegama, ali je itekako slušatelj njegove glazbe.

Vizualni glazbeni album kroz film i samu glazbu

Budući da je iz zatvora izašao sa 7 pjesama koje je uspio napisati u jednom posebnom okruženju, takva tema i zvuk će se sigurno moći čuti kad ih se posluša. Za razliku od uobičajenog pristupa objavljivanja pjesme kroz format video spota, Rasta se odlučio snimiti film ne samo o novim pjesmama, već i o cjelokupnom iskustvu pisanja istih koje se odvijalo iza rešetaka i natjeralo da razmišlja o nekim stvarima koje su ga dodatno pomogle oblikovati kao osobu.

3211
Scena iz filma 3211 (Foto: Taramount)

Film je koncipiran u obliku vizualnog glazbenog albuma s odglumljenim scenama, kroz 7 različitih glazbenih točaka i 14 video cjelina koje zaokružuju priču o Rastinom iskustvu. Specifičnost filma 3211 je što će u njemu premijerno biti izvedene pjesme s istoimenog albuma.
Za režiju su zaduženi Danilo Bećković (Mali Budo, 2014., Jesen samuraja, 2016.) i Andrijana Stojković (I Am What I Am – The Story of Gipsy Mafia, 2019., Wongar, 2018.) prema scenariju Dimitrije Vojnova (Trag divljaci, 2023., Državni službenik, 2019.).
Rasta je svojom hip hop/trap glazbom iza sebe okupio golemu vojsku obožavatelja koja s nestrpljenjem očekuje izlazak novih pjesama, a film 3211 donosi upravo to. Ovaj puta tako nešto bit će na velikom ekranu uz vrhunski zvuk, a to iskustvo će se moći podijeliti zajedno sa svim ostalim gledateljima u studenom ove godine.

U kinima od 09.11.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Stefan Đurić Rasta, Radomir ‘Rale’ Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović, Nenad Heraković, Marina Pavlović
     REŽIJA: Danilo Bećković, Andrijana Stojković
     SCENARIJ: Dimitrije Vojnov
     PRODUCENTI: Sofija Petković, Violeta Slepčević
     IZVRŠNI PRODUCENT: Mihailo Smiljanić
     ŽANR: glazbeni, biografski, triler

     O autoru

     O autoru