Zvijezda ‘Johna Wicka’ pripovjedač je u dokumentarnoj F1 seriji

Iskustvo iz akcijskih filmova, ali i svojstvena mu ljubav prema adrenalinu i brzini, čine Keanua Reevesa idealnim naratorom u novoj dokumentarnoj seriji Brawn: The Impossible Formula 1 Story.

I dok je u Johnu Wicku uglavnom šutio, u dokumentarnoj seriji o momčadi koja se natjecala samo jednu sezonu i ostvarila povijesni uspjeh će samo – pričati.  Zapravo, pričat će i uživati jer Keanu Reeves je istinski ljubitelj akcije, brzine i Formule 1.

Dakle, u ulozi naratora gledat ćemo ga u četverodijelnoj dokumentarnoj seriji Brawn: The Impossible Formula 1 Story koja nas vraća u 2009. godinu u kojoj je momčad Rossa Brawna ostvarila dvostruku pobjedu sa svojim vozačima Jensonom Buttonom i Rubensom Barrichellom na Velikoj nagradi Australije u Melbourneu. Uspjeh je to koji je, tada nova momčad, postigla nakon nevjerojatnih 55 godina, odnosno prije njih to je pošlo za rukom Mercedesovoj momčadi na Velikoj nagradi Francuske 1954.

Dakle, Reeves će nam ispričati tu nevjerojatnu priču, između ostalog, i kroz razgovore s vozačima Buttonom i Barrichellom, ali i izvršnim direktorima Rossom Brawnom i Nickom Fryjom te šefom momčadi Christianom Hornerom.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Podsjetimo, Ross Brawn je povlačenjem Honde krajem 2008. godine kupio momčad za samo jednu funtu i u potpunosti preuzeo postrojenja koje je do tada koristila Honda. U svojoj prvoj i jedinoj sezoni u Formuli 1, momčad Brawn GP koristila je Mercedesove motore, jednake onima koji su bili ugrađeni i u McLarenove i Force India bolide, a povijesni rezultat postigli su već u svom prvom nastupu u utrci Formule 1, 29. ožujka 2009.

     Brawn: The Impossible Formula 1 Story producirala je tvrtka North One, a napisao ju je i producirao Simon Hammerson, a Reeves je narator, voditelj, ali i izvršni producent. U produkciju je bio uključen i trostruki dobitnik BAFTA-e Neil Duncanson, a seriju je režirao Daryl Goodrich, redatelj već nagrađivan za sportske dokumentarce.

     Što se pak Keanua Reevesa tiče, osim po franšizi John Wick, ovaj kanadski glumac poznat je i po filmu Brzina (Speed, 1994.) te trilogiji Matrix, ali i po tome da se istinski udubljuje u svoje uloge. Sukladno tome, 59-godišnji glumac je više od 90 posto opasnih scena u Johnu Wicku sam snimio, a u razgovoru za Collider otkrio je da mu je za snimanje poznate scene borbe na stepenicama u četvrtom nastavku Johna Wicka, tijekom koje pada niz njih, bilo potrebno tjedan dana.

     A da voli i “oktanski cirkus”, Reeves je dao do znanja prošle godine kad je, kao gost momčadi Aston Martin, gledao utrku Velika nagrada Velike Britanije. Naravno, to je gostovanje bilo zanimljivo i novinarima koji su ga poslije utrke upitali za dojmove, a on je odgovarao ne obazirući se na kišu na kojoj su stajali.

     Kad se pak novinar ispričao zbog kiše, glumac je sa smiješkom odgovorio: “Bilo je fantastično, vidjeti vozače kako voze tim nevjerojatnim brzinama, na ovoj povijesnoj, nevjerojatnoj stazi… Prvi put sam ovdje. Morate doživjeti  Silverstone po kiši. To je sjajno!”.

     Miniserija Brawn: The Impossible Formula 1 Story bit će od 15. studenoga dostupna na streaming platformama Hulu (za SAD) i Disney+.

     O autoru

     O autoru