Uma Thurman i Samuel L. Jackson nakon 20 godina ponovo zajedno u filmu

Njihova posljednja suradnja bila je u filmu Kill Bill 2 (2004.), a u američka kina sljedećeg tjedna dolazi kriminalistička komedija The Kill Room u kojem je dvojac opet zajedno stao pred kamere.

I dok čekamo pouzdane informacije tko će se od zvijezda kultnog filma Pakleni šund (Pulp Fiction, 1994.) naći u glumačkoj postavi novog, možda i zadnjeg, filma Quentina Tarantina, The Movie Critic, dvoje glumaca iz tog, ali i njegovih kasnijih filmova, od sljedećeg tjedna imat ćemo prilike gledati u kriminalističkoj komediji The Kill Room.

Naime, Uma Thurman i Samuel L. Jackson nakon gotovo dvadeset godina opet zajedno glume, a ako je suditi po objavljenom traileru, dobro poznati dvojac nas neće razočarati, a uz to, će nas i dobro zabaviti.

Njih su dvoje zajedno posljednji put glumili u neo-vesternu Kill Bill 2 (2004.), u kojem je danas 53-godišnja Uma Thurman tumačila glavnu ulogu, dok smo Samuela L. Jacksona gledali u manjoj, ali itekako upečatljivoj ulozi orguljaša Rufusa.

Uma Thurman i Samuel L. Jackson u filmu ‘The Kill Room’ zajedno su stali pred kamere nakon gotovo 20 godina i suradnje u filmu Kill Bill (Foto: Shout! Studios)

Dakle, u Thurman i Jacksona zajedno glume u novom filmu 52-godišnje redateljice  Nicol Paone, snimljenom po scenariju Jonathana Jacobsona, a glumačku postavu upotpunjuju  Joe Manganiello, Maya Hawke, Debi Mazar, Dree Hemingway i Liv Morgan.

Zanimljiv okvir priče

U filmu je riječ o posrnuloj vlasnici galerije, Patricei Capulla (Thurman) koja u izazovima bogatoj svakodnevici Gordona Davisa (Jackson), čovjeka sa sumnjivim prijedlogom. On je, naime, član organizacije koja “pere” novac prodajom krivotvorenih umjetnina. No, galeristica nije ni slutila da će autor umjetničkih djela (čiji je autor zapravo ubojica Reggie Pitt, kojega glumi Manganiello), uskoro doživjeti ogroman uspjeh, a njegove krivotvorine, glavna tema u gradu.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Nema sumnje, riječ je o intrigantnoj okosnici priče, a činjenica da ju, između ostalih, “priča” slavni dvojac, prilika je za podsjetiti na neke od filmova po kojima ih pamtimo.

     Kad je riječ o 74-godišnjem Samuelu L. Jacksonu, ono što se redovito spominje jest činjenica da se pojavio u čak šest od ukupno devet do sad snimljenih filmova Quentina Tarantina. Njihova je suradnja započela s Paklenim šundom, a nastavljena je u filmovima Jackie Brown (1997.), već spomenutom Kill Billu 2, zatim Nemilosrdnim gadovima (Inglourious Basterds, 2009.) u kojima je bio narator da bi u Odbjeglom Djangu (Django Unchained, 2012.) te pogotovo u Mrskoj osmorci (The Hateful Eight, 2015.) tumačio jedne od glavnih uloga.

     Veteran dobro poznat i mladima

     Ipak, novije generacije glumačkog veterana znaju iz Marvelovih filmova u kojima je utjelovio Nicka Furyja koji se prvi put pojavio u filmu Iron Man (2008.), nastavio se pojavljivati u Iron Manu 2 (2010.), Thoru (2011), Kapetanu Americi: Prvom osvetniku (Captain America: The First Avenger, 2011.) i nizu drugih filmova, a imat ćemo ga prilike gledati i u ovogodišnjem The Marvelsu. Osim toga, svoju žanrovsku svestranost dokazao je i akcijskom koedijom Čuvaj me s leđa (Hitman’s Bodyguard, 2017.) te nastavku iz 2021. u kojem je glumio s Ryanom Reynoldsom, ali i u hororu Spirala straha: Novo poglavlje Slagalice strave (Spiral: From the Book of Saw, 2021.)

     Što se pak Ume Thurman tiče, riječ je o itekako poznatoj glumici koja, doduše, ne glumi uvijek u najvećim kinohitovima, ali svojim izvedbama itekako skreće pažnju na filmove u kojima se pojavljuje. Tako je znamo iz komedije Moja super bivša (My Super Ex-Girlfriend, 2006.), akcijskog fantastičnog filma za mlade Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova (The Olympians: The Lightning Thief, 2010.) ili pak LGBTQ romantične komedije Red, White, & Royal Blue (2023.).

     The Kill Room i za Jacksona i za Thurman nije tek još jedan film u nizu. Ima tu i nostalgije vezane uz njihovu ponovnu  suradnju koju publika s nestrpljenjem očekuje.

     Film se u američkim kinima počinje prikazivati 28. rujna.

     O autoru

     O autoru