Turkish Airlines – najveća mreža letova u svijetu

Osnovan 1933. s flotom od pet zrakoplova, Turkish Airlines je u međuvremenu izrastao u vodeću globalnu zrakoplovnu tvrtku s ukupno 388 zrakoplova (putničkih i teretnih) koji lete do 340 odredišta diljem svijeta. Zahvaljujući svojoj razgranatoj mreži i središnjem, strateškom, jedinstvenom položaju svog čvorišta u Istanbulu, koji spaja dva kontinenta, Turkish Airlines leti na više odredišta nego bilo koja druga zrakoplovna tvrtka na svijetu.

Sjedala, ponuda jela i infligh-entertainment bez premca

Globalno popularan zračni prijevoznik i član grupe Star Alliance, Turkish Airlines svojim putnicima pruža sjajno i drugačije iskustvo putovanja u ekonomskoj i poslovnoj klasi, a međunarodno je prepoznat po izvrsnim proizvodima i uslugama. Kako bi ostao konkurentan i globalno preferiran, nacionalni zrakoplovni prijevoznik Turske ulaže u kvalitetu usluge, in-flight entertainment sustav, udobna sjedala, gurmansku ponudu jela, ekskluzivne salone i svoje zaposlenike.  Turkish Airlines je jedan od pionira europskog zrakoplovstva i u industriji je oduvijek slovio kao lider u primjeni tehnoloških dostignuća i inovacija, a može se i pohvaliti jednom od najmlađih flota.

Pouzdan i usmjeren ka nastavku pružanja kvalitetne usluge bez premca, Turkish Airlines, pionir zrakoplovne  industrije, odlučan je ostati ispred konkurencije i održati status globalnog lidera u zrakoplovnoj industriji.

Postojeća mreža Turkish Airlinesa pokriva:

  • Europa: 120 odredišta u 43 zemlje
  • Bliski istok: 36 odredišta u 13 zemalja
  • Daleki istok: 46 destinacija u 22 zemlje
  • Sjeverna i Južna Amerika: 23 odredišta u 9 zemalja
  • Afrika: 62 odredišta u 41 zemlji
  • Domaći promet: 53 odredišta u Turskoj

Nova baza Turkish Airlinesa najveća je zračna luka u svijetu

Tijekom 2022. i 2021. godine Turkish Airlines uspio se uspješno pozicionirti i to u svjetlu osjetljivog perioda oporavka u kojem se našla svjetska zrakoplovna industrija nakon izbijanja globalne pandemije.

Nakon što je uspješno završio svoj ‘Veliki premještaj’ u zračnu luku Istanbul iz zračne luke Atatürk i zabilježio spektakularne brojke u 2019., turski nacionalni avioprijevoznik do kraja ove godine ima za cilj nadmašiti rekordne kapacitete iz 2019.

Sa svojim potpuno novim zrakoplovnim čvorištem koje će, po završetku svih građevinskih faza, imati godišnji kapacitet od 200 milijuna putnika, vodeći zrakoplovni prijevoznik u bliskoj budućnosti planira otvoriti nove linije između gotovo svih destinacija u svijetu.

Njegova matična baza, zračna luka İstanbul, spremna je pružiti odgovarajuće uvjete za realizaciju potencijala zrakoplovne kompanije u tom pogledu i omogućiti još više letova. Kao zrakoplovni prijevoznik koji povezuje najveći broj zemalja i međunarodnih odredišta više od bilo koje druge zrakoplovne kompanije u svijetu, Turkish Airlines je predan svojim putnicima pružiti  najpovlaštenije iskustvo putovanja uz ekskluzivne značajke svojih proizvoda i usluga

O autoru

O autoru