Timothée Chalamet otkrio razlog zbog kojeg bi zanemario savjet Leonarda DiCaprija

Leonardo DiCaprio i Timothée Chalamet zajedno su snimali Ne gledaj gore. Tad je DiCaprio mlađem kolegi savjetovao da se kloni droge i filmova o superheroju, a Chalamet priznaje da bi u određenim uvjetima zanemario drugi dio savjeta.

Iako ga cijeni kao glumca i čovjeka i njegove savjete smatra zlata vrijednim Timothée Chalamet otkrio je u kojem slučaju bi postupio suprotno onome što mu je Leonardo DiCaprio rekao.

Naime, dvojica glumaca surađivala su u SF komediji Adama McKayja, Ne gledaj gore (Don’t Look Up, 2021.) i tada je 49-godišnji DiCaprio mlađem kolegi sugerirao da se kloni droge i filmova o super herojima. Tu je zanimljivost sa seta podijelio sam Chalamet tijekom jednog od brojnim razgovora s novinarima u sklopu promocije SF hita Dina: Drugo dio (Dune: Part Two) koji u kina stiže za koji dan, 29. veljače.  

“Leonardo DiCaprio mi je rekao: ‘Nema filmova o superjunacima, nema droge’. Smatram to mudrim savjetima i držim ih se. Ipak, moram priznati da je na mene snažan utjecaj ostavio film Vitez tame (The Dark Knight, 2008.). Zbog njega sam, čim sam ga pogledao, poželio glumiti filmu o superjunacima. Dakle, kad bi se pojavio izvrstan scenarij i isto takav redatelj, ne bih bez razmišljanja odbacio mogućnost da prihvatim ulogu”, rekao je Chalamet.

Heath Ledger
Heath Ledger je za ulogu Jokera posmrtno nagrađen Oscarom (Foto: Warner Bros.)

Čak i oni koji se slažu s DiCaprijem, u neku ruku složit će se i 28-godišnjim Chalametom. Naime, upravo se Vitez tame, redatelja Christophera Nolana, smatra najboljim filmom o Batmanu, a Joker kojeg je tumačio pokojni Heath Ledger snažno se dojmio tada mladog Chalameta. Naime, zvijezda SF franšize Dina je kao 12-godišnjak je prvi put gledao Jokera kako terorizira Gotham City i sukobljava se s Batmanom kojeg je glumio Christian Bale. Da je Ledger napravio odličan posao jasno je i stoga što je postumno dobio Oscara za najboljeg sporednog glumca za tu ulogu.

“Imao sam 12 godina i nakon jedne baletne predstave u kojoj je sudjelovala moja sestra Pauline, zamolio sam mamu i baku da pogledaju Viteza tame Christophera Nolana sa mnom. Otišli smo u AMC Empire 25 na Times Squareu na ranu projekciju, a iz kina sam izašao kao novi čovjek. Uistinu tako mislim. Izvedba Heatha Ledgera u tom filmu duboko me se dojmila i zapravo sam se tad ‘zarazio’ glumom”, rekao je Timothée Chalamet objašnjavajući zašto vjerojatno ne bi mogao odoljeti ponudi da se pojavi (u scenaristički i redateljski izvanrednom) filmu o superherojima.

O autoru

O autoru