U Kinu Labin uoči Noći vještica Michael Myers sječe ulaznice

Da Michael Myers ima ubojitu narav znaju svi, ali u Kinu Labin se uoči Noći vještica ponašao ipak malo više prijateljski nastrojeno. No ništa manje zastrašujuće.

Michael Myers je priša va Labin, reklo bi lokalno stanovništvo. Serijski ubojica iz kultnog serijala Noć vještica (Halloween) spustio se iz starogradske jezgre u Kino Labin kako bi iskoristio nož u nešto manje ubojitije svrhe – kidanje karata. Kako je Myers zamijenio rodni Haddonfield s Labinom, nitko ne zna, no to ne umanjuje činjenicu da je njegova pojava razveselila mnogobrojne ljubitelje horor filmova koji su stigli u prigodno uređeno kino pogledati Noć vještica ubija, nastavak Carpenterovog klasika. Šutljivom momku čije se lice krije iza spaljene maske (hvala Laurie) pridružio se i lokalni Zli vještac od Zapada. U opakom tandemu, dvojac je držao kontrolu nad publikom i propuštao ih u dvoranu.

Labinjonski Halloween
Michael Myers je ovaj puta nož koristio za kidanje karata, a ne udova (Foto: Kino Labin)

To je dašak atmosfere sinoćnje projekcije u Kinu Labin, gdje su ponedjeljak 30.10. i utorak 31.10. rezervirani za filmove u atmosferi Noći vještica. Za djecu je odabran animirani film meksičke produkcije Lola i velika tajna, a za stariju populaciju su predviđeni nastavci Noć vještica ubija i Noć vještica: Kraj.

Dok su stariji imali prilike upoznati Myersa i vješca te s dozom opreznosti prošli pored njih, mlađu publiku je dočekala dvometarska sablast u crnom ogrtaču. Postavljena pored starog projektora uz pomoć lokalnog umjetnika Patrika Frankovića i kinooperatera Marinka Marina, sablast je djeci i njihovim roditeljima za hrabrost nudila slatkiše koji su se pronašli na tanjuru. S rekvizitima u obliku duhova, bundeva i rasplesanih kostura, djeca su dobila priliku da se fotografiraju u sklopu nagradne igre za najstrašniju masku koju provodi Kino Labin. Sa šakom bombona i slikom za uspomenu (ali i za nagradnu igru!), najmlađe je razveselio film Lola i velika tajna koja ih je istovremeno zabavila i naučila o načinu obilježavanju Dana mrtvih u Meksiku.

Labinjonski Halloween
Kino Labin je postalo utočište prijateljski nastrojenih čudovišta među kojima je i ova sablast (Foto: Kino Labin)

Kako su slatkiši nestali s tanjura prije kraja projekcije, Renata Kiršić Veselica, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u sklopu kojeg djeluje Kino Labin (također prigodno zamaskirana u duhu Noći vještica) nadopunjavala je bombone kako djeca ne bi otišla kući praznih ruku. Također, držala je na oku dvojac Myers-Zli vještac koji se pojavio nakon što su djeca otišla.

S početkom projekcije, Michael je (na oduševljenje publike) imao priliku uhvatiti nekoliko minuta filma, no sjetivši se kako priča završava po njega, povukao se u ured kinooperatera gdje je dočekao kraj filma i ponovno iznenadio publiku koja je taman pomislila da su na sigurnom. Zadovoljan s ponašanjem publike, dopustio je da naprave selfie s njim. Na pitanje hoće li doći na sutrašnju projekciju posljednjeg nastavka trilogije, koja pada na samu Noć vještica, Myers je kimnuo glavom. Ostat će do kraja projekcije.

Labinjonski Halloween
Ova ekipa će vas natjerati da dva puta razmislite prije bacanja kokica na druge gledatelje (Foto: Kino Labin)

Možda ovoga puta film završi nešto drugačije, možda čak i povoljnije po simpatičnom nam momku iz Haddonfielda koji se uvukao u srca horor fanova diljem svijeta. Zato ne propustite jedinstvenu priliku da upoznate Michaela te ovjekovječite trenutak sa selfijem.

Tekst: Toni Juričić

O autoru

O autoru