Johnny Depp uskoro staje iza kamere, a ispred će biti Al Pacino

U jesen u Budimpešti počinje snimanje biografskog filma Modi koji Johnnyja Deppa nakon 25 godina vraća u redateljski stolac. Glumačku postavu čine Al Pacino, Riccardo Scamarco i Pierre Niney, a producent je stari Deppov i Pacinov znanac Barry Navidi.

Nakon trogodišnje pravne bitke s bivšom suprugom Amber Heard, Johnny Depp polako se vraća na filmsku scenu. Već sljedećeg tjedna na Filmoskom festivalu u Cannesu trebao bi biti prikazan film Jeanne du Barry, francuske redateljice Maïwenn uz kojuDepp čini glavnu glumačku postavu. Što se pak njegove najpoznatije uloge tiče – one lukavog pirata Jacka Sparrowa – još uvijek nema naznaka za će zbog novih avantura na Karibima stati ispred kamera, no zato popularni glumac planira stati – iza kamere. Naime, prema pisanju Deadlinea, Depp bi trebao režirati biografski film Modi, a glumačku ekipu, za sad, čine Al Pacino, talijanska superzvijezda Riccardo Scamarco i francuski glumac Pierre Niney.

Johnny Depp u filmu ‘Jeanne du Barry’ glumi kralja Luja XV. (Foto: Le Pacte)

Stari znanci

Snimanje bi trebalo započeti u jesen u Budimpešti, a Deppov biografski film donosi priču o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju. Bit će to prvi Deppov redateljski pothvat nakon gotovo 25 godina. Podsjetimo, glumac je osim kraćih filmovima, režirao film Heroj (The Brave, 1997.) u kojem je, zajedno s Marlonom Brandonom, tumačio i glavnu ulogu. Film se temelji na drami Dennisa McIntyrea koju su kasnije za ekranizaciju pripremili Jerzy i Mary Kromolowski. Producent će biti Barry Navidi koji je Deppom radio u nedovršenom filmu Divine Rapture (2012.), s Alom Pacinom trenutačno radi na adaptaciji Kralja Leara (King Lear) koji bi u kina trebao doći sljedeće godine, a prije i u filmovima Salomé (2013.) u kojem je Pacino i glumac i redatelj, a koji je napravio prema filmu Wilde Salomé (2011.) u kojem je glumio te u filmu Mletački trgovac (The Merchant of Venice, 2004.). Pacino i Depp zajedno su pak glumili u kriminalističkom filmu Donnie Brasco (1997.).

Budući da ih dobro poznaje, producent Barry Navidi uvjeren je da će film biti sjajan.

Ostvarenje sna

“Film daje kratki prikaz Modiglianijeva života i fokusira se na njegovu ‘borbu’ kao umjetnika koji pati od nedostatka priznanja: Projekt je to o koji smo Al i ja razvijali niz godina… Odlična glumačka postava, zajedno s vizijom, duhovitošću i emotivnošću koju će Johnny unijeti u film kao redatelj, recept su za ostvarenje sna”, smatra Navidi.

Radnja filma događa se u samo 48 sati tijekom kojih talijanski slikar i kipar Amedeo Modigliani, kojeg utjelovljuje Scamarcio, bježi od policije kroz ratom razorene pariške ulice i barove. Putem upoznaje kolege boeme, koji ga svi odgovaraju od njegove želje da naglo prekine karijeru. Među njima su francuski umjetnik Maurice Utrillo (Niney), bjeloruski Chaim Soutine te njegova engleska muza i ljubavnica Beatrice Hastings. Kako bi riješio dilemu, Modi traži savjet i od svog prijatelja Leopolda Zborowskog, poljskog trgovca umjetninama, no prije nego što donese konačnu odluku, pojavljuje se kolekcionar (Pacino) koji bi mu mogao dramatično promijeniti život…

O autoru

O autoru