Hitna pomoć – novi akcijski spektakl redatelja Michaela Baya

Troje ljudi, svatko s različitom namjerom, zgurani su u mali prostor vozila hitne pomoći koje juri sto na sat. Slavan po dramatičnoj akciji i slow motion kadrovima, redatelj Michael Bay ove godine nas nagrađuje akcijskim spektaklom s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi.

Bayov opus uključuje Armagedon u kojemu su zvijezde Bruce Wills, Billy Bob Thornton i Ben Affleck, te hit Zločesti dečki (1995.) u kojemu glavne uloge dijele Will Smith i Martin Lawrence. Naravno, tu je i franšiza Trasformeri te je također režirao spotove za muzičke velikane poput Tine Turner i Lionela Richiea.

Hitna pomoć je još jedan u nizu Bayovih akcijskih filmova i vjerni fanovi ga nazivaju ‘najviše Michael Bay film’ od svih dosadašnjih! Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti Los Angelesa s mogućim plijenom od 32 milijuna dolara.

Odlikovani veteran Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) nema novca da plati troškove liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od onoga od koga nije smio – svog posvojenog brata Dannya (Jake Gyllenhaal).

Akcijski spektakl redatelja Michaela Baya
Akcijski spektakl redatelja Michaela Baya
 Jake Gyllenhaal u ulozi Danny Sharpa
Jake Gyllenhaal u ulozi Danny Sharpa

Gyllenháal naziva Dannya kompleksnim i konfliktnim likom koji poznaje samo život kriminala. On želi pomoći svom otuđenom bratu, no njih dvojica ne mogu biti različitiji. Danny ponudi Willu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu su ozlijeđeni policajac koji se bori za život i medicinska tehničarka Cam Thompson (Eiza Gonzalez). U potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijeloga grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga.

Ovo će biti najuzbudljiviji bijeg iz L.A.-a kojeg smo ikad vidjeli!

Kako Bay preferira realne snimke i minimalno korištenje specijalnih efekata, na setu filma su pravi policajci bili statisti, a helikopteri u filmu su posuđeni od policije Los Angelesa. Također, pravi medicinski tehničar je nadgledao i savjetovao filmsku ekipu.

Film se temelji na danskom filmu Ambulancen iz 2005. godine, u duhu je akcijskih filmova devedesetih i na tragu filmova Brzina i Zločesti dečki. Chris Fedak je napisao scenarij, a film je producirao Bay. Ostatak glumačke postave čine Garret Dillahunt, A Martinez i Keir O’Donnell Moses Ingram.

U KINIMA!

TRAILER:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL


     GLUMCI: Eiza González, Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II

     REŽIJA: Michael Bay

     SCENARIJ: Chris Fedak, Laurits Munch-Petersen i Lars Andreas Pedersen

     PRODUCENTI: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William

     IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Bay

     ŽANR: Akcija/triler

     DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.

     O autoru

     O autoru