Chris Marcich imenovan predsjednikom EFAD-a

“Nikada ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da Europa snagu crpi iz svoje raznolikosti”, kazao je ravnatelj HAVC-a Chris Marcich nakon što je imenovan čelnim čovjekom Europske agencije ravnatelja filmskih fondova i centara.

Hrvatski audiovizualni centar objavio je da je njegov ravnatelj Chris Marcich na sjednici u Bruxellesu imenovan predsjednikom Europske agencije ravnatelja filmskih fondova i centara (EFAD).

“Velika je čast, privilegija i odgovornost biti imenovan predsjednikom EFAD-a. Zahvaljujem kolegama na ukazanom povjerenju i dat ću sve od sebe da zajedno uspijemo savladati dosad neviđene izazove s kojima se nezavisni europski autori suočavaju. Nikada ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da Europa snagu crpi iz svoje raznolikosti”, rekao je tim povodom Chris Marcich.

Ravnatelj HAVC-a i sljedeće četiri godine

Ravnateljem Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich imenovan je 1. svibnja 2019. godine. U ožujku ove godine mandat mu je obnovljen na naredne četiri godine.

EFAD zastupa nacionalne europske filmske agencije, okuplja nacionalne filmske i audiovizualne centre iz europskih zemalja. Članstvo u EFAD-u uključuje zemlje Europske unije te Bosnu i Hercegovinu, Island, Norvešku, Republiku Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, Švicarsku, Ukrajinu i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nakon što je godinama funkcionirao kao neformalna mreža, EFAD je službeno oformljen 2014. kao međunarodna neprofitna udruga (aisbl) sa sjedištem u Bruxellesu. Udruženje vodi Glavno tajništvo, a domaćin mu je i njime administrativno upravlja Centar za kinematografiju i audiovizualnu umjetnost Federacije Valonije i Bruxellesa.

O autoru

O autoru