Vampirski ples u ‘Abigail’ je “poput M3GAN na steroidima”

Zvijezda filma ‘Abigail’ Kathryn Newton daje M3GAN do znanja kako je stigla nova krvoločna plesačica.

Kathryn Newton ćemo ovog mjeseca imati prilike gledati u romantičnoj horor komediji Lisa Frankenstein, no već u travnju u kina stiže novi Universalov horor projekt gdje Newton isto tako glumi. Za razliku od viktorijanskih zombija u Lisi Frankenstein, ovaj puta je riječ o balerina vampirima i filmu Abigail.

‘Nitko nije spreman na ovaj film’

U siječnju 2023., horor M3GAN je publici predstavio novu istoimenu ubojitu lutku čiji je jezivi ples postao viralan i dodatno dao na popularnosti liku. No zvijezda filmova Freaky (2021.) i Lisa Frankenstein, Kathryn Newton, daje do znanja kako je M3GAN dobila novu konkurenciju na jezivom plesnom podiju, a vidjet ćemo ju u filmu Abigail.

Newton je za Collider podijela iskustvo snimanja s redateljskim dvojcem iza nadolazećeg filma, kao i samog plesa uz vampiricu-balerinu.

Matt i Tyler, volim ih. Oni su duo kojem bi mogla reći: ‘Hej, Matt, dođi ovamo… Da probam učiniti to?’ A on bi rekao: ‘Da, naravno.’ I probala bih. Ima jedna stvar u filmu gdje plešem, a u scenariju je bila otprilike ovolika. Zvučalo je, ‘Ovo bla, bla, bla, i ona pleše.’ Pomislila sam, ‘U redu.’ Radila sam na plesu i snimila, možda, dvominutnu stvar na svom telefonu u nadi da oni izaberu barem pet sekundi toga. Pretvorili su to u cijelu stvar. To je čitava stvar. To je kao M3GAN na steroidima, a to nisam očekivalaMislim da niste spremni na ovo. Mislim da nitko nije spreman za ovaj film.” Uvrnuti ples Kathryn Newton se na kratko može vidjeti u traileru, dok Abigail zapravo preuzima glavnu plesnu scenu.

Redatelji o kojima Kathryn Newton govori su Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett, dok je Chad Villella producent filma. Navedeni trojac zajedno čine Radio Silence, producentsku kuću koja stoji iza hitova Vrisak (2022.), Vrisak 6 (2023.), i Ready or Not (2019.) između ostalih.

Abigail
Vampirica balerina Abigail (Foto: Universal Pictures)

Film inspiriran Universalovim klasikom iz 1936.

Abigail se isprva zvao Dracula’s Daughter (Drakulina kćer) prema istoimenom filmu iz 1936., a on u ovom slučaju za Abigail služi kao inspiracija. Stephen Shields (The Hole in the Ground, 2019., Hunted, 2020.) napisao je prvotni scenarij za novu verziju Draculine kćeri, no Guy Busick (franšiza Vrisak, Ready or Not, 2019.) je napravio revizije i Abigail je stvorena.

Službeni sinopsis filma glasi: “Djeca mogu biti takva čudovišta. Nakon što skupina kriminalaca-amatera otme 12-godišnju balerinu, kćer moćne osobe iz podzemlja, sve što moraju učiniti kako bi prikupili otkupninu od 50 milijuna dolara jest paziti na djevojčicu preko noći. U izoliranoj vili, otmičari počinju nestajati, jedan po jedan, i otkrivaju, na sve veći vlastiti užas, da su zaključani unutra s ne tako normalnom djevojčicom.”

Uz Kathryn Newton, u filmu glume Melissa Barrera (franšiza Vrisak, In the Heights, 2021.), Dan Stevens (Fatalni gost, 2014., Legion, 2017.), William Catlett (Black Lightning, 2017., True Story, 2021.), Kevin Durand (Resident Evil franšiza, X-Men početak: Wolverine, 2009.) i Angus Cloud (Euforija, 2019., North Hollywood, 2021.) kao otmičari, Giancarlo Esposito (Better Call Saul, 2015., The Mandalorian, 2019) je njihov poslodavac, dok Alisha Weir (Roald Dahl’s Matilda the Musical, 2022., Darklands, 2019.) glumi Abigail.

Abigail je najavljen za izlazak u kina 18. travnja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru