Zagreb Film Festival uz poznata lica na novoj lokaciji

Novi filmovi cijenjenih redatelja Andrewa Haigha, Christiana Petzolda i Pedra Almodóvara bit će prikazani u popularnom programu Velikih 5.

Zagreb Film Festival ove će godine imati novo središte – multipleks CineStar Branimir. Promjena je to nakon sretnog djetinjstva u SC-u, 12 sjajnih godina u kinu Europa i tri u kinu Tuškanac. No, kako su kino Europa i kino Tuškanac u procesu sanacije, CineStar Branimir odabran je kao novo mjesto za glavni program festivala.

Otvorenje i zatvaranje Festivala i dalje će biti održano prema planu u kinu SC, a ostali programi u kinu Kinoteka, MSU i Dokukinu KIC te online na www.kinoeuropa.hr i croatian.film.

Nova lokacija, poznati programi

Iako je lokacija održavanja glavnog festivalskog programa nova, omiljeni ZFF popratni programi ostaju isti pa će tako i ove godine selekcija VELIKIH 5 zagrebačkoj publici donijeti presjek aktualnih filmova iz pet najvećih europskih kinematografija – francuske, talijanske, njemačke, britanske i španjolske, pružajući pregled aktualnih filmskih trendova na europskoj sceni, i to u suradnji s Mrežom kulturnih instituta Europske unije u Hrvatskoj (EUNIC).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najnoviji film britanskog redatelja Andrewa Haigha Stranci (All of Us Strangers) nadrealna je drama o scenaristu koji posjećuje rodni grad kako bi pronašao roditelje poginule u prometnoj nesreći reminiscencija je na temu ljubavi i usamljenosti. Istovremeno ljubavna priča, fantazija, horor, ali i obiteljska drama i gej seksi romansa, Stranci su suptilna filmska lamentacija u kojoj su iznimne uloge odigrali poznati britanski glumci Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell i Claire Foy.

     Zavist, požuda i seks

     Na festivalu će biti prikazano i Crveno nebo (Afire), novi film jednog od najzanimljivijih suvremenih njemačkih redatelja Christina Petzolda koji je dobio Nagradu Velikog žirija na ovogodišnjem Berlinaleu. U drugom dijelu trilogije započete filmom Undine (prikazane 2020. na ZFF-u) pratimo četvero mladih zarobljenih u baltičkoj idili kada u okolici počnu divljati požari. Potencijalno katastrofična situacija isprva ih zbližava, do trenutka kada u njihovim odnosima prevladaju zavist, požuda i seks.

     Program donosi i novi kratki film legendarnog španjolskog redatelja Pedra Almodóvara Čudan način života (Strange Way of Life). Redatelj poznat po zaokupljenosti ženskim likovima i fluidnosti rodnih identiteta okušao se ovoga puta u žanru vesterna, s poznatim holivudskim glumcima u glavnim ulogama, velikom zvijezdom u usponu Pedrom Pascalom i holivudskim veteranom Ethanom Hawkeom.

     O autoru

     O autoru