Willu Ferrellu ‘Vilenjak’ je označio prekretnicu u  profesionalnom, ali i privatnom životu

Američki glumac prisjetio se da su već nakon prvog vikenda prikazivanja Vilenjaka, počela važiti nova pravila u njegovom životu.

Dobro je poznato da je jedan od najgledanijih božićnih filmova – Vilenjak (Elf, 2003.) – zauvijek promijenio život Willa Ferrella. Iako je prije glumio u kultnim komedijama kao što su Austin Powers: Tajanstveni tajni agent (Austin Powers: International Man of Mystery, 1997.), Austin Powers 2: Špijun koji me hvatao (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, 1999.), Zoolander (2001.) i Dani slave (Old School, 2003.), naslovna uloga u ovom božićnom klasiku prometnula ga je u pravu holivudsku zvijezdu koja više nije mogla prošetati ulicom, a da ga ne prate paparazzi.

“Sjećam se da sam samo nekoliko dana nakon kinopremijere filma Vilenjak šetao New Yorkom. Bilo je to prvi put da smo supruga i ja šetali i da nas je pratila hrpa ljudi. Iako se isprva činilo na neki način uzbudljivim, ubrzo se upalio ‘alarm’. Počela su se pojavljivati pitanja: Zašto ovaj s druge strane pločnika stalno hoda istom brzinom kao i mi?, Zašto su odjeveni skroz Zašto imaju fotoaparate? Koga fotografiraju?…”, prisjetio se Ferrell trenutka kad je nestala njegova anonimnost.

Dobar film i neupitan talent

On je nedavno gostovao u talk showu Kevina Harta, s kojim je glumio u filmu Udri muški (Get Hard, 2015.). Danas je Ferrell svjetski poznati glumac s neto vrijednošću od 160 milijuna dolara, a kad je svoju karijeru započeo u kasnovečernjem humorističnom skeč-programu Saturday Night Live, nije to mogao ni zamisliti.

Vilenjak je možda Willa Ferrella učinio zanimljivim paparazzima, no njegov glumački talent do izražaja je dolazio i u sljedećim filmovima što ga je dovelo do ugovora vrijednih 20 milijuna dolara za uloge u filmovima U naručju vještice (Bewitched, 2005.), Poluprofesionalac (Semi-Pro, 2008.), Nogometni rat (Kicking & Screaming, 2005.) te Zemlja izgubljenih (Land of the Lost, 2009.).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kako je sam priznao u intervjuu sa Samom Jonesom, nikad nije mislio da bi ta uloga mogla imati toliki utjecaj na njegovu karijeru i život općenito.

     “Naravno, nisam to mogao ni zamisliti. Kad je Vilenjak došao u kina, napravili smo dva ‘testa’ publike. Prvi se odnosno na obitelji i pokazalo se da je film baš za njih. Nakon te projekcije nazvao me ne moj menadžer Jimmy i rekao da je prvi test pokazao odlične rezultate, no da gleda strukturu publike za drugu projekciju te da mu izgleda kao da filom dolaze gledati članovi sveučilišnih bratstava. Ali pokazalo se da su i oni i dobro prihvatili film. Tad smo pomislili da će taj film biti jedan od onih rijetkih koji se svima sviđaju”, prisjetio se Ferrell velikog uspjeha s tim filmom koji mu je na kraju omogućio da kasnije, među ponuđenim ulogama, bira samo one koje mu se sviđaju.

     Sporne tajice?

     U tom smislu, često se spominje činjenica da je odbio ponudu vrijednu 29 milijuna dolara za snimanje nastavka Vilenjaka.

     Poznati komičar ponudio je, dakako, duhovito objašnjenje za tu svoju odluku.

     “Kada sam se vidio kako trčim u tajicama po New Yorku, znao sam da je došao kraj. Bilo bi jadno da se ponovo pokušam uvući u tajce”, rekao je Ferrell. Ipak, James Caan koji je također glumio u Vilenjaku otkrio je da do nastavka popularnog filma nije došlo zbog Ferrellovog neslaganja s redateljem Jonom Favreauom.

     O autoru

     O autoru