Will Smith potvrdio da će glumiti u nastavku filma ‘Ja sam legenda’

Iako je na kraju filma iz 2007. njegov lik poginuo, Will Smith je potvrdio da će reprizirati ulogu znanstvenika Roberta Nevillea u nastavku.

On je legenda. Stoga i nije čudno da će se znanstvenik Robert Neville, kojega glumi Will Smith, vratiti u nastavku hvaljenog filma Ja sam legenda (I Am Legend, 2007.), iako je na kraju originalnog filma poginuo.

Legende, dakako, ne umiru, pa nema sumnje da je scenarist Akiva Goldsman našao način na koji Roberta Nevillea vratiti u priču.

A da je razvoj nastavka ovog postapokaliptičnog trilera u punom zamahu, potvrdio je sam Smith na Međunarodnom filmskom festivalu Red Sea u Saudijskoj Arabiji. On je, naime, rekao da je scenarij upravo dovršen. Već je ranije objavljeno da će u nastavku glumiti 36-godišnji Michael B. Jordan, no nije otkriveno u kojoj ulozi.

“Sutra imam dogovoren telefonski razgovor s Michaelom B. Jordanom. Scenarij je upravo stigao… Vjerojatno dajem previše informacija”, rekao je Smith, a scenarist Goldsman, koji je uz Marka Protosevicha, napisao scenarij za film iz 2007., još je ranije otkrio malo više od ovoga što je Smith rekao.

Alternativni kraj

“Radnja nastavka odvija se nekoliko desetljeća kasnije od radnje u originalnom filmu”, rekao je Akiva Goldsman te napomenuo da se nastavak više oslanja na alternativni kraj romana Richarda Mathesona iz 1954. godine prema kojoj je 2007. snimljena treća filmska adaptacija ove napete knjige.

“Matheson je isticao da je čovjekovo vrijeme na planetu, kao dominantne vrste, došlo kraju. To je stvarno zanimljiva teza koju ćemo istražiti. Dakle, u nastavakk će se više nadovezivati na izvorni tekst”, najavio je Goldsman.

Podsjetimo, u filmu (i knjizi) je riječ o tome da je neuspjelo cjepivo zamalo dokrajčilo čovječanstvo. Naime, godinama nakon što smrtonosni virus pobije skoro sve na Zemlji, a ostale pretvori u čudovišta, jedini preživjeli u New Yorku, znanstvenik Robert Neville, pokušava pronaći lijek koji bi poništio učinke virusa.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Osim Willa Smitha u ulozi znanstvenika Nevillea, i u nastavku će o scenariju brinuti Akiva Goldsman, a setom će “šefovati” Francis Lawrence koji je režirao i film iz 2007.

     Dobar dio stare ekipe na okupu

     Uz Smitha, u originalnom filmu, glumili su Alice Braga, Chalir Tahan, Dash Mihok, Emma Thompson i Willow Smith. Iako njezin povratak u ovom trenutku nije potvrđen, Braga je rekla da se nada da će biti u mogućnosti reprizirati svoju ulogu u nastavku.

     “Velika sam obožavateljica Akive, mislim da je on odličan scenarist! Upravo je njegov scenarij za Ja sam legenda prvi koji sam dobila nedugo nakon što sam došla u SAD. Bio je to moj prvi američki film i bila sam jako uzbuđena kad sam čula da se sprema nastavak”, rekla je brazilska glumica i producentica još u proljeće ove godine.

     “Nadam se da ću i ja glumiti u nastavku. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s cijelom filmskom ekipom. U vrijeme snimanja filma imala sam 23 godine. U proteklih 16 godina radila sam na drugim filmskim projektima te sazrijela i kao glumica i kao osoba. Voljela bih vidjeti novi scenarij i cijelu ekipu te ponovo surađivati s Akivom kojemu se, kao scenaristu, iskreno divim”, rekla je istom prilikom Braga.

     Ja sam legenda 2 još nema objavljen datum izlaska, a procuneti filma trebali bi biti Will Smith i Michael B. Jordan.

     O autoru

     O autoru