Showrunnerica serije ‘Vještac’ ima određen kraj serije

Većina TV serija počinje emitiranje samo sa dobrom idejom bez razrađena završetka, i malo koja uspijeva završiti priču onako kako je prvotno zamišljeno. Ali to nije slučaj sa serijom ‘Vještac’.

Nemaju sve TV serije unaprijed određen završetak, već samo odličan start koji bi im omogućio realizaciju dobre ideje, a kraj će se već smisliti. No to očito nije slučaj sa serijom Vještac (The Witcher, 2019.) ako se pita showrunnericu Lauren Hissrich. Ona je u razgovoru za Collider izjavila da točno zna kako će serija završiti.

The Witcher
Vještac © Netflix

Završetak se uvijek mora znati

Moj cilj s mojim rukovoditeljima u Netflixu bio je uvijek imati završetak na umu, jer, po meni, kad počnete samo pisati priče ne znajući kamo vode, možete se izgubiti. A ono što mislim da je tako zanimljivo u vezi s onim što smo shvatili, da odgovorim na vaše pitanje na dva načina, da, apsolutno znam gdje će serija završiti. Znam na kojoj sezoni će završiti, znam kako će završiti, što je vrlo, vrlo uzbudljivo.”

Budući da je Vještac snimljen prema istoimenom serijalu knjiga Andrzeja Sapkowskog, ipak se nije mogao čvrsto držati onog napisanog, točnije redoslijeda radnje kao što je u knjizi. Lauren Hissrich je dodala da čak i ako ste pročitali knjige, da ne morate znati u kojem smjeru će priča teći. Mada će peta knjiga, Gospodarica jezera, biti posljednja knjiga adaptirana za seriju prema njenim riječima.

Henry Cavill The Witcher
Vještac © Netflix

Radnja koja ne može slijediti knjigu

Mislim da mnogo ljudi vjeruje da krećete u iduću sezonu govoreći da će to biti ova knjiga, ali to je očito nešto što nismo bili u mogućnosti učiniti jer postoje neke knjige koje su poput ‘Vilenjačke krvi’, na kojoj je druga sezona blago zasnovana. Nije bilo dovoljno akcije da nastavimo, pa smo na kraju morali unijeti dijelove ‘Vatrenog krštenja’ u nju. Dijelovi ranijih kratkih priča, mislim na Declanovu epizodu, ‘Zrno istine’, bilo je ono što je pokrenulo drugu sezonu. Tako da smo odmah znali da moramo biti fleksibilni u načinu na koji su knjige podijeljene u odnosu na način na koji su sezone podijeljene i Declan je u pravu. To si nekako vrtim po glavi od samog početka,” rekla je Hissrich.

Treća sezona biti će emitirana 2023. godine, a poslužiti će kao posljednja sa Henryjem Cavillom u naslovnoj ulozi. U četvrtoj sezoni ulogu Geralta preuzeti će Liam Hemsworth.

O autoru

O autoru