Veliki uspjeh kazališne adaptacije “Moj susjed Totoro” u Londonu

Sinoć je u Londonu premijerno izvedena kazališna adaptacija filma Moj susjed Totoro, animiranog klasika Hayaoa Miyazakija. Scenska adaptacija popularnog crtića izazvala je golemu pažnju publike, ali i međunarodne kazališne zajednice. Predstava je već u pretprodaji srušila rekord kazališta Barbican za prodaju ulaznica u jednom danu.

Kazališna adaptacija animiranog filma Moj susjed Totoro nastaje u produkciji Royal Shakespeare Company. Naravno, predstava je nastala uz potporu Studija Ghibli, a režirao ju je Phelim McDermott. Dramaturg je Tom Morton-Smith, za lutke su se pobrinuli u Jim Henson Creature Shopu, dok posebnu draž daje glazba Joea Hisaishija.

Atraktivnost predstave potvrdili su i brojni producenti i vlasnici kazališta iz New Yorka, Pariza, Australije, Koreje, Kanade i Australije, koji su stigli na premijeru.

Mačji autobus, vozilo koje prima putnike i leti

Moj susjed Totoro magična je priča o dvije sestre, koje se s ocem sele u japansko selo i tamo susreću magična bića. Film je premijerno prikazan 1988. godine. S godinama je dobivao sve više na popularnosti te se danas smatra jednim od najboljih djela Hayao Miyazakija, kultnog japanskog animatora.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL


     Kazališna predstava pokušava zadržati magičnost priče. Kako bi bili što uvjerljiviji, producent Basil Twist pozvao je kreativce iz Jim Henson Creature Shopa da se pridruže projektu kako bi stvorili Totoroa, čarobnog šumskog duha u središtu priče. The Creature Shop također je napravio mačji autobus iz filma, vozilo koje prima putnike i leti.

     Predstava je već srušila rekorde gledanosti

     Još kada je u svibnju krenula pretprodaja, oboren je rekord kazališta Barbican u jednodnevnoj prodaji ulaznica. Predstava će biti na repertoaru 15 tjedan, a gotovo sve ulaznice su već prodane. S obzirom na tako veliki interes sve se više priča o tome da se predstava preseli u veće kazalište.

     “Voljeli bismo da se predstava nastavi”, rekao je redatelj predstave Phelim McDermott. “Prilično sam siguran da ovo neće biti kraj priče. Svima nama je golemi izazov – kako duh ovog djela trajno održati?”

     O autoru

     O autoru