Universal snima adaptaciju hit knjige Škola opasna za život

Meera Menon (Gospođa Marvel) preuzima redateljsku palicu za filmsku adaptaciju Škole opasne po život, prvog romana iz trilogije o magičnoj školi Scholomance spisateljice Naomi Novik, javili su iz Universal Picturesa. Magije na platnu nikada nema previše, tako da s veseljem najavljujemo početak nove, čudovišne franšize.

Menon uglavnom znamo kao redateljicu televizijskih serija Gospođa Marvel i Mađioničari. Režirala je i neke epizode Westworlda, Živih mrtvaca i serije Glow. Njen debitantski film, indie komediju ceste Farah Goes Banggledali gledali smo 2013. godine, a posljednji film za koji potpisuje režiju bio je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2016. Radi se o drami Kapital, prvom filmu o ženi s Wall Streeta.

Škola opasna po život (Deadly Education) prva je knjiga u trilogiji Scholomance autorice Naomi Novik, koju je Universal odabrao već 2020. prije njezinog objavljivanja. Todd Lieberman i David Hoberman producenti su filma, a scenariji pišu Emily Carmichael (Jurski svijet: Carstvo) i Shanthom Susman.

Škola u kojoj nema nikog. Nikog osim učenka i – čudovišta

Priča je to o čarobnici Galadriel “El” Higgins, koja pohađa magijsku školu u kojoj bi posljedice bilo koje pogreške mogle značiti iznenadnu smrt.

El je po prirodi i okolnostima usamljena duša, a hodati sam hodnicima Scholomancea velika je opasnost. Nikad ne znate kada možete biti napadnuti od nekog od školskih čudovišta. Ovo El prisiljava na suradnju s Orionom Lakeom, sjajnim herojem njezinih godina. Orion je na sebe preuzeo odgovornost da spasi živote kolega studenata, uključujući i El.

Majstorica fantasyja u svom elementu

Čim je objavljena, Škola opasna po život postala je instantno bestseller New York Timesa. Druga knjiga u serijalu, nedavno je osvojila nagradu Lodestar Hugo i bila je još jedan bestseler New York Timesa. Posljednja knjiga u trilogiji, nedavno je objavljena i postigla iste rezultate.

Trenutačno nema najavljene glumačke postave za film niti očekivanog datuma početka produkcije.

O autoru

O autoru