Turkish Airlines preporučuje najbolje od Balija

Turkish Airlines pruža najednostavniju i praktičnu povezanost redovnim letovima iz Zagreba preko Istanbula do Balija te vam preporučuje najbolje od prirodnih i  kulturnih atrakcija.

Indonezijski otok Bali oduvijek je privlačio posjetitelje željne povezivanja s prirodom i u potrazi za romansom. Stalno je na vrhu svjetskih omiljenih destinacija i za to postoje dobri razlozi. Impresivni šumoviti vulkani smješteni su na vrhu otoka s rižinim poljima, blistavo bijelim plažama i hramovima razasutim po zelenom otoku. Osim duhovnih yoga retreata, otok također nudi mnoge aktivnosti za uživanje sa smještajem za sve ukuse: od luksuznih privatnih vila do hostela.

Planina Batur

Vulkanska planina, šuma s majmunima i hram božici vode

Ljubiteljima prirode posebno će biti zanimljiva planina Batur na sjeveroistoku otoka, čiji je vulkan zadnji put bio aktivan 2000. godine i jedna je od omiljenih destinacija za planinarenje.  Šuma Ubud, poznata po populaciji majmuna, nalazi se u središtu otoka Balija i pruža dom za oko 750 članova te životinjske zajednice.  U istoj regiji nalazi se impresivan hram Pura Ulun Danu Brata koji se uzdiže iznad jezera Bratan.  Izgradili su ga balineški Hindusi u 17. Stoljeću, a ističe se slojevitom strukturom i posvećen je božici vode Dewi Danu.

Šuma Ubud
Pura Ulun Danu Brata

Surfanje, luksuzni hoteli i gastronomska ponuda

Na istočnoj obali Balija nalaze se najluksuznije plaže u regiji Seminyak. Sadržaji poput luksuznih hotela, uređenih plaža, autohtonih restorana i ponudom bogatih trgovačkih centara čine Seminyak nezaobilaznim odredištem gastronskih užitaka i zabave. Za opušteniji ugođaj uputite se južno do Sanura, šarmantnog obalnog grada koji ronioce privlači svojim šarenim podmorjem, a surfere jakim vjetrovima.

Bilo da se opuštate na plaži ili se okušavate u surfanju, ne propustite kušati lokalna jela! Mie Goreng je popularno jelo koje kombinira crveno meso, bijelo meso ili plodove mora s raznim povrćem i rezancima. Za desert, Pisang Goreng je nacionalni favorit: pržene banane poslužene s medom ili slatkim sirupom s kokosom ili sladoledom.

O autoru

O autoru