Turkish Airlines najbolji je avioprijevoznik u Europi

Nakon najznačajnije krize u povijesti zrakoplovstva te izdvajanjem po dobrim rezultatima tijekom cijele godine u odnosu na svoje konkurenate, Turkish Airlines, zrakoplovni prijevoznik koji leti u najveći broj zemalja na svijetu, proglašen je najboljim zrakoplovnim prijevoznikom u Europi od strane organizacije Skytrax koja izdaje prestižnu World Airline Awards 2022 nagradu.

Na dodjeli nagrada World Airline Awards održanoj u povijesnom hotelu Langham u Londonu 23. rujna 2022. uspješnom nacionalnom prijevozniku Turske dodijeljeno je nekoliko dodatnih priznanja. Osim što su ga putnici iz cijelog svijeta proglasili najboljim zračnim prijevoznikom u Europi, Turkish Airlines je na svečanosti osvojio još dvije velike nagrade, prvu za uslugu najboljeg svjetskog cateringa u poslovnoj klasi i drugu za najboljeg zrakoplovnog prijevoznika u južnoj Europi.

Nagrada se temelji na ocjenama, postupku u kojem su putnici u razdoblju od rujna 2021. do kolovoza 2022. sudjelovali u online istraživanju.   Putnici su ispitani, zajedno s ispitanicima iz baze podataka koji su sudjelovali u istom tipu ankete prethodne godine. Anketno ispitivanje je provedeno na engleskom, francuskom, španjolskom, ruskom, japanskom i kineskom jeziku. Više od 100 nacionalnosti putnika sudjelovalo je u anketi 2021./2022. s 14,32 milijuna prihvatljivih unosa ubrojenih u rezultate.

Prilikom zaprimanja nagrad na svečanosti, Predsjednik uprave i Predsjednik izvršnog odbora Turkish Airlinesa prof. dr. Ahmet Bolat izjavio je: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo ponovno s vama u ovom okruženju gdje je mnogo puta prepoznat naš pristup pružanju izvrsne usluge. Želimo zahvaliti našim cijenjenim putnicima što nas smatraju dostojnim ove prekrasne nagrade, i timu Skytraxa, koji je proveo cijeli postupak ocjenjivanja. Uz naš jedinstven pristup osiguravanja privilegirane usluge našim putnicim, odlučno nastavljamo koračati prema cilju da brand Turkish Airlines učinimo najboljim na svijetu nadograđujući iskustvo usluge bez premca.”

Povodom dodjele nagrada, izvršni direktor Skytraxa Edward Plaisted izjavio je: “Čestitamo Turkish Airlinesu na postignutom uspjehu na dodjeli nagrada World Airline Awards, pri čemu je osvajanje nagrade za najboljeg zrakoplovnog prijevoznika u Europi nevjerojatno postignuće obzirom je riječ o jednom od najkonkurentnijih tržišta.  Također nam je drago vidjeti  da je Turkish Airlines zauzeo prvo mjesto u kategoriji najbolje ugostiteljske ponude u poslovnoj klasi na svijetu (World’s Best Business Class Onboard Catering), što je odraz visoko postavljenih standarda njihove DO&CO suradnje u svim područjima pripreme obroka koji se poslužuju na letovima Turkish Airlinesa.”

Turkish Airlines je potvrdio svoj status globalno vodećeg zrakoplovnog prijevoznika kada je u pitanju raspoloživi kapacitet sjedala na međunarodnim letovima, ali i u pogledu održivog poslovanja u zrakoplovstvu na raznim projektima, a sve kako bi budućim generacijama ostavio bolji svijet. Turkish Airlines nastavlja putem održanja visoke kvalitete prepoznatljive usluge kroz svoju mrežu letova čiji se dodir turske gostoljubivosti osjeća u svakom kutku svijeta.

O Turkish Airlinesu:

Osnovan 1933. s flotom od pet zrakoplova, Turkish Airlines, član Star Alliancea, danas posjeduje flotu od 389 (putničkih i teretnih) zrakoplova koji lete do 340 svjetskih odredišta, 287 međunarodnih i 53 domaća u 129 zemalja. Više informacija o Turkish Airlinesu možete pronaći na službenoj web stranici tvrtke www.turkishairlines.com  ili na društvenim mrežama na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, LinkedInu i Instagramu.

O udruženju Star Alliance:

Udruženje zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance osnovano je 1997. godine kao prva istinski globalna alijansa zrakoplovnih prijevoznika, temeljena na ponudi vrijednosti za kupce globalnog dosega, svjetske prepoznatljivosti i besprijekorne usluge.  Alijansa od svog osnutka nudi najveću i najopsežniju mrežu zrakoplovnih prijevoznika, s fokusom na poboljšanje korisničkog iskustva za vrijeme cijelog putovanja na letovima čije su tvrtke dio alijanse. Zrakoplovne tvrtke članice su: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines , Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines i United.  Alijansa Star Alliance trenutno nudi više od 12.000 dnevnih letova u gotovo 1.300 zračnih luka u 197 zemalja. Proširenu mrežu vezanih letova nude Star Alliance Connecting Partners Juneyao Airlines i THAI Smile Airways.

O autoru

O autoru