Adria Arjona: Puno više od djevojke Jasona Momoe

U svibnju ove godine pričalo se puno o njezinoj vezi sa zvijezdom Aquamana, no, portorikanska glumica Adria Arjona zaslužuje da se više spominje zbog njezine glumi nego ljubavnih veza. Trenutačno ju gledamo u akcijskom rom-comu Hit Man u kojem glumi s Glenom Powellom.

Portorikanska glumica Adria Arjona nedavno je, posve nezasluženo, bila u centru pažnje kao nova djevojka Jasona Momoe. No, ova talentirana glumica zaslužuje da se o njoj priča zbog njezinih uloga, a ne privatnog života. Trenutačno ju možemo gledati u novom filmu redatelja i koscenarista  Richarda Linklatera, Hit Man, u kojem tumači Sophie, inteligentne i odvažne žene koja se nađe u središtu opasne igre mačke i miša.

A danas 32-godišnju glumicu ne bismo gledali u glavnoj ženskoj ulozi akcijskoj rom-coma, uz holivudskog miljenika (i koscenarista filma) Glena Powella, da se nije kao 20-godišnjakinja odvažila stati pred kamere. Zapravo nije to bila ishitrena, nego pomno planirana odluka.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Od malih TV uloga do glavnih filmskih

     Jedna od zanimljivijih činjenica iz njezine biografije svakako je ta da je odrastala na relaciji između Meksika i Miamija. Kao 18-godišnjakinja sama se preselila u New York kako bi pohađala tromjesečni glumački tečaj na Lee Strasberg Theatre & Film Instituteu. Glumačku karijeru započela je manjim ulogama u TV serijama kao što su Tragovi zločina (Unforgettable, 2011. – 2016.) i Osumnjičeni (Person of Interest, 2011. – 2016.), no prvi veći proboj imala je u kriminalističkoj seriji Pravi detektiv (True Detective, 2014. – danas), u drugoj sezoni, kao Emily, kći lika kojeg glumi Colin Farrell. Iako je riječ o sporednoj ulozi, Arjona je ostavila snažan dojam i dobila pohvale za izvedbu. Glavnu ulogu imala je pak u seriji Smaragdni grad (Emerald City, 2016.-2017.), modernoj adaptaciji priče o čarobnjaku iz Oza, u kojoj je glumila Dorothy Gale.

     Što se pak filma tiče, prvu zapaženiju ulogu imala je u znanstveno-fantastičnoj akciji Bitka za Pacifik: Ustanak (Pacific Rim: Uprising, 2018,), redatelja Stevena S. Deknighta, u kojoj je glumila Jules Reyes, inženjerku koja pomaže u borbi protiv ogromnih čudovišta. Godinu dana kasnije, imali smo ju prilike gledati u akcijskom trileru Trostruka granica (Triple Frontier, 2019.) i to u ulozi Yovanne, ključne osobe u planu grupe bivših vojnika da opljačkaju kartel.

     Kao Ameliju, doktoricu koja se pridružuje tajnoj skupini operativaca, gledali smo ju u još jednoj napetoj akciji, Fantomskoj šestorci (6 Underground, 2019.), a glumila je i u Marvelovom Morbiusu (2022.) i to zaručnicu naslovnog junaka kojeg je tumačio Jared Leto.

     Slavni otac i dečko

     Iskorak iz akcija napravila je ulogom u romantičnoj komediji Nevjestin otac (Father of the Bride, 2022.) u kojoj smo ju gledali uz Andyja Garcíju i Gloriju Estefan. A prije Hit Mana, glumila je u trileru The Absence of Eden (2023.)

     Na njezinu sklonost umjetničkom izražavanju, ali i samostalnost te dobro snalaženje u showbusinessu svakako je utjecala i činjenica da joj je otac Ricardo Arjona, gvatemalsko-meksički pjevač i tekstopisac te, s više od 20 milijuna prodanih ploča, jedan je od najuspješnijih i najprodavanijih latinoameričkih umjetnika svih vremena. Budući da je odmalena često putovala s ocem, i danas voli putovanja i nerijetko na društvenim mrežama objavljuje fotografije s puta.  

     Adria Arjona and Glen Powell in Hit Man
     U Hit Manu glumi s Glenom Powellom (Foto: Netflix)

     U ljeto 2019. udala se za dugogodišnjeg dečka, portorikanskog odvjetnika Edgarda Canalea, a brak je okončan 2023., u svibnju ove godine potvrđena je njezina veza s 12 godina starijim kolegom Jasonom Momoom. Nije poznato kad se par upoznao, zaljubio i započeo vezu, no Arjona je njegovu suprugu glumila u akcijskom trileru, redateljskom debiju Briana Andrewa Mendoze, Sweet Girl (2021.)

     I njezina uloga u Hit Manu dokazuje da Adria Arjona zaslužuje da se o njoj piše zbog njezinih uloga, a ne veze sa zvijezdom Aquamana. Nema sumnje da mlada glumica nastavlja uspon prema vrhu Hollywooda, a Hit Man je samo još jedan korak na tom njezinom putu.

     O autoru

     O autoru