‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ Wesa Andersona imat će premijeru u Veneciji

Nakon premijere na filmskom festivalu u Veneciji, novi film redatelja Wesa Andersona izlazi par tjedana kasnije na streaming.

Netflix je objavio datum premijere filma redatelja Wesa Andersona: The Wonderful Story of Henry Sugar.

Premijera u Veneciji

Početak jeseni označit će novi film s autorskim potpisom redatelja Wesa Andersona koji za razliku od njegovog posljednjeg filma koji je trenutno u kinima, Asteroid City, zaobilazi kina i stiže na Netflix. Novi film ekranizacija je istoimene kratke priče Roalda Dahla The Wonderful Story of Henry Sugar i nije dugometražni, već kratki film. The Wonderful Story of Henry Sugar traje svega 39 minuta, a premijera na streaming servisu zakazana je za 27. rujna.

Ali prije dolaska na streaming, Netflix je ponosno najavio kako će kratki film Wesa Andersona svoju premijeru imati na 80. Filmskom festivalu u Veneciji. Premijera na festivalu bit će održana 01. rujna, a objavljen je i novi poster za venecijansku premijeru.

The Wonderful Story of Henry Sugar
Poster za The Wonderful Story of Henry Sugar (Foto: Netflix)

Još jednom okupljena jaka glumačka imena

Službeni sinopsis filma glasi: “Od Wesa Andersona dolazi adaptacija omiljene priče Roalda Dahla o bogatašu koji namjerava svladati nevjerojatnu vještinu varanja u kockanju.” Kako to obično biva s filmovima Wesa Andersona, i ovdje je okupio jaku glumačku ekipu. Barem onu koja uspije stati u 39 minuta.

Impresivan ansambl glumaca predvodi Benedict Cumberbatch kao Henry Sugar, dok su u ostalim ulogama Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade, Rupert Friend i Asa Jennings.

Film se mogao snimiti isključivo za Netflix

U nedavnom intervjuu za IndieWire, Anderson je rekao da je dugo vremena želio adaptirati The Wonderful Story of Henry Sugar te da je obitelj Dahl tu priču izdvojila posebno za njega. “Znači, to me čekalo. Ali nisam znao kako mu pristupiti. Znao sam da ono što mi se sviđa u priči je pisanje, Dahlove riječi. Nisam mogao pronaći odgovor, a onda sam ga odjednom pronašao. To neće biti dugometražni film. To je otprilike 37 minuta ili tako nešto. Ali kad sam bio spreman učiniti to, obitelj Dahl više nije imala nikakva prava. Prodali su cijeli posao Netflixu. Odjednom, u biti, niste to mogli snimiti nigdje dalje budući da oni to posjeduju. No osim toga, budući da je to film od 37 minuta, to je bilo savršeno mjesto za to jer to zapravo nije film.

Dok The Wonderful Story of Henry Sugar ne izađe na streaming, obožavatelji rada Wesa Andersona mogu pogledati Asteroid City koji se trenutno prikazuje u kinima diljem Hrvatske.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru