Sylvester Stalloneov ‘Alpinist 2’ ima novog redatelja i 2024. kreće sa snimanjem

Sylvester Stalloneov Gabe Walker se nakon 30 godina vraća na planinske vrhove za nastavak akcijske avanture ‘Alpinist’.

Zaljubljenici u ekstremno planinarenje, visine i akciju mogu početi zadovoljno trljati dlanovima jer Sylvester Stallone se vraća u dugoiščekivanom nastavku Alpinista (Cliffhanger, 1993.).

Snimanje filma ‘Alpinist 2’ kreće 2024. godine

Ric Roman Waugh, redatelj akcijskih trilera Pad anđela (Angel Has Fallen, 2019.), Greenland: Posljednje utočište (Greenland, 2020.) trebao je sa Stalloneom krenuti u osvajanja novih visina i režirati Alpinist 2, no to više nije slučaj. Tu zadaću je preuzeo francuski redatelj Jean-François Richet koji je režirao oba nastavka Državni neprijatelj broj 1 s Vincentom Casselom, Opasan let (Plane, 2023.) i mnoge druge filmove s prizemljenijom akcijom. Baš to ga čini savršenim odabirom za režiju novog Alpinista čije je snimanje zakazano za ljeto 2024. Scenarij je napisao Mark Bianculli koji iza sebe ima krimi horor Dobar susjed (The Good Neighbor, 2016.) i dramu Doomsday (2017.).

Cliffhanger - Sylvester Stallone
Sylvester Stallone u top formi za film ‘Alpinist’ iz 1993. koji je većinom sniman na pravim planinskim lokacijama (Foto: Carolco Pictures)

Radnja filma se seli u Italiju

Za Alpinist 2 Stalloneov Gabe je američki Stjenjak zamijenio talijanskim Alpama, te vodi ekskluzivni planinarski dom na Dolomitima. No kad s visoko profiliranim klijentom bude uzet za taoca tijekom avanturističkog vikenda, Gabeova kćer će svojim planinarskim umijećem morati nadmudriti otmičare i spasiti situaciju u borbi na život ili smrt.

Sylvester Stallone je u posljednje vrijeme aktivniji no ikad snimajući serije (Tulsa King, 2022.), filmove (Plaćenici 4, 2023.), dokumentarne filmove (Sly, 2023.), pa čak i reality show (Obitelj Stallone, 2023.), i čini se da nema namjeru stati. Kako će idućeg ljeta napuniti 78 godina, nije za očekivati kako će predvoditi ovu akcijsku avanturu već će se Alpinist 2, očito, usmjeriti na njegovu filmsku kćer koja kreće u njegovo spašavanje. Još nije poznato tko će ju glumiti, kao niti tko je osim Stallonea u glumačkoj postavi. Film je najavljen za izlazak 2025. godine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru