Svi su došli vidjeti Cate Blanchett

Hrvatska premijera filmaTár privukla je brojne poznate. Drama Todda Fielda, nominirana za šest Oscara, jedan je od najvećih art hitova ove sezone, a posebne pohvale dobiva glavna glumica Cate Blanchett.

Samo nekoliko sati nakon što je drama Tár osvojila čak šest nominacija za Oscar, među kojima i onu najrespektabilniju za najbolji film, u njoj je uživala i zagrebačka publika. Na hrvatskoj premijeri, održanoj u Cineplexx City Center one East u Zagrebu u organizaciji najvećeg ženskog medijskog brenda miss7 i u sklopu programa #missKINO, brojni su uzvanici došli pogledati zašto svi hvale kako je australska glumica Cate Blanchett utjelovila dirigenticu Lydiju Tár.

Priča o moći, uspjehu i zlostavljanju

Redatelj Todd Field napisao je scenarij za Tár imajući na umu upravo Cate Blanchett. U njegovoj glavi samo je oskarovka mogla dovoljno efektno portretirati fiktivnu „najuspješniju dirigenticu na svijetu“. No, iako je priču smjestio u svijet klasične glazbe, njegova priča o moći, uspjehu i zlostavljanju te kulturi otkazivanja jednako se odnosi i na film, pop glazbu, modu…

„Ovo je jedinstvena uloga. Toliko sam joj se posvetila da su moji bližnji počeli sumnjati u moj razum“, kazala je Cate Blanchett za Sky News. „Doslovno sam sanjala dirigiranje. Probudila bih se u 3.30 ujutro i ruka mi je bila u zraku. To smo, zapravo, i stavili u film.”

Među poznatima koji su došli na zagrebačku premijeru bile su i glumice Katarina Baban, Marijana Mikulić, Arije Rizvić, Tara Rosandić, Erna Rudnički i Lucija Alfier.

Pogledajte fotografije s premijere.

O autoru

O autoru